Go Back
+ servings
Ciocolata umpluta
Tipărește rețeta
0 from 0 votes

Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare

Preparare10 mins
la rece1 hr
Timp total1 hr 10 mins
Categorie: Deserturi, Deserturi de post
Porții: 9 porții

Ingrediente

  • 200 g ciocolată la alegere (eu am combinat ciocolată neagră și cu lapte)
  • 2 linguri de ulei (sau unt de cocos)
  • aprox. 9 lingurițe unt de arahide
  • cireșe amare confiate, proaspete sau din dulceață (se pot înlocui cu cireșe simple sau vișine din compot, din vișinată, etc.)
  • câteva migdale
  • un vârf de linguriță sare de mare cristale (opțional)

Mod de preparare

  • Tocați mărunt, din cuțit, câteva migdale.
  • Mărunțiți ciocolata și turnați peste ea cele două linguri de ulei, apoi o topiți la bain marie sau la microunde (de 3 ori câte 30 de secunde)
  • Turnați câte o lingură de ciocolată topită în fiecare formă.
  • Presărați migdale tocate, apoi puneți câte o linguriță de unt de arahide și câte o cireașă în fiecare formă.
  • Deasupra turnați din nou ciocolată topită.
  • Presărați ciocolata cu cristale de sare (dacă vă place combinația) sau puneți câte o migdală întreagă, migdale mărunțite sau o cireașă din dulceață, etc.
  • Dați formele la rece pentru cel puțin o oră, timp necesar să se întărească bine ciocolata.
  • Ambalați-le drăguț, în hârtii de brioșe sau pur și simplu în celofan legat cu o fundiță și le puteți dărui cuiva drag sau să le luați cu voi la plimbare sau la birou.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!