Plăcintă cu leurdă și brânză de capră
O rețetă foarte simplă și gustoasă de plăcintă cu leurdă și brânză de capră. Este delicioasă și caldă, dar și rece. Și e gata în mai puțin de o oră!
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 239kcal
am folosit o formă (tigaie de fontă) cu diametrul de 24 cm
- 2 legături mici de leurdă
- 4 ouă
- 200 g brânză (am combinat urdă și caș de capră puțin sărat)
- 100 ml iaurt (al meu a avut 2.8% grăsime)
- 75 g făină tip 000
- un vârf de linguriță de praf de copt
- sare, piper, nucșoară măcinată - după gust
- 6 roșii cherry
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime.
Mixați ouăle până când se albesc și își dublează volumul.
Spălați leurda și tăiați-o în bucăți de aprox. 3 cm.
Dați brânza pe răzătoarea cu găuri mari sau sfărâmați-o puțin cu furculița.
Încorporați în spuma de ouă: leurda, brânza, iaurtul, făina, praful de copt și toate condimentele, după gust. Atenție la sare, dacă brânza voastră este deja sărată!
Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra așezați roșiile cherry.
Dați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute, până când este închegată și frumos rumenită.
Plăcinta cu leurdă este foarte bună și când este caldă, dar și după ce se răcește.
Calorii: 239kcal | Carbohidrați: 23g | Proteine: 13g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 141mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g