Go Back
+ servings
placinta cu leurda
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Plăcintă cu leurdă și brânză de capră

O rețetă foarte simplă și gustoasă de plăcintă cu leurdă și brânză de capră. Este delicioasă și caldă, dar și rece. Și e gata în mai puțin de o oră! 
Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 239kcal

Ingrediente

am folosit o formă (tigaie de fontă) cu diametrul de 24 cm

  • 2 legături mici de leurdă
  • 4 ouă
  • 200 g brânză (am combinat urdă și caș de capră puțin sărat)
  • 100 ml iaurt (al meu a avut 2.8% grăsime)
  • 75 g făină tip 000
  • un vârf de linguriță de praf de copt
  • sare, piper, nucșoară măcinată - după gust
  • 6 roșii cherry

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă potrivită ca mărime.
  • Mixați ouăle până când se albesc și își dublează volumul.
  • Spălați leurda și tăiați-o în bucăți de aprox. 3 cm.
  • Dați brânza pe răzătoarea cu găuri mari sau sfărâmați-o puțin cu furculița.
  • Încorporați în spuma de ouă: leurda, brânza, iaurtul, făina, praful de copt și toate condimentele, după gust. Atenție la sare, dacă brânza voastră este deja sărată!
  • Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra așezați roșiile cherry.
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 35-40 de minute, până când este închegată și frumos rumenită.
  • Plăcinta cu leurdă este foarte bună și când este caldă, dar și după ce se răcește.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 239kcal | Carbohidrați: 23g | Proteine: 13g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 141mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g