Curățați urzicile de impurități și clățiți-le în mai multe ape.
Opăriți urzicile pentru 2-3 minute în apă clocotită în care ați pus un praf de sare.
Scoateți urzicile opărite într-o sită ai treceți-le pe sub un jet de apă rece.Strecurați și păstrați deoparte apa în care ați opărit urzicile.
Tocați urzicile mărunt cu un cuțit, sau le puteți pasa foarte scurt la robot.
Tocați ceapa mărunt și o căliți 2-3 minute în ulei, apoi adăugați făina și o lăsați să se gătească un minut împreună cu ceapa, amestecând continuu ca să nu se ardă.
Începeți să turnați puțin câte puțin din apa în care ați opărit urzicile. Eu am pus cam 300 ml. Făina se va îngroșa și va forma un sos.
Puneți și urzicile în tigaie, mai adăugați apă dacă este nevoie, apoi sare, piper și nucșoară dacă vă place.
Lăsați urzicile să se gătească cam 10 minute, nu e nevoie de mai mult.
Puneți peste urzici usturoiul trecut prin presă, stingeți focul și lăsați mâncarea acoperită cu un capac să se odihnească și să se îmbine aromele.
Serviți mâncarea de urzici cu usturoi imediat, alături de o mămăliguță și de un ou poșat, fiert sau prăjit.