Go Back
+ servings
Ciorbă de lobodă roșie cu cartofi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Ciorbă de lobodă roșie cu cartofi

Preparare10 mins
Gătire40 mins
Timp total50 mins
Categorie: Supe si ciorbe
Porții: 8 porții

Ingrediente

  • 1 ceapă uscată mare
  • cozi de ceapă verde, dacă aveți
  • 2 morcovi
  • 1 felie mare de țelină
  • 1 rădăcină de pătrunjel sau păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri de ulei
  • 2 cartofi roșii
  • 2 legături mari de lobodă roșie
  • 1 legătură de ștevie
  • 200 ml roșii la borcan sau suc de roșii cu pulpă
  • o mână de fidea
  • 200 ml borș - sau după gust
  • sare
  • leuștean proaspăt (sau mărar, pătrunjel)

Mod de preparare

  • Dați pe răzătoare sau tocați mărunt rădăcinoasele și ardeiul gras și le căliți câteva minute în uleiul încins cât să își dezvolte aromele.
  • Turnați peste legume cam 3 litri de apă, adaugați cartofii curățați și tăiați cuburi, sare după gust și lăsați ciorba să fiarbă până se înmoaie cartofii.
  • Puneți roșiile la borcan, fideaua, loboda, ștevia și borșul încălzit.
  • Lăsați ciorba să mai dea câteva clocote, stingeți focul.
  • Serviți ciorba de lobodă roșie caldă sau rece, presărată cu leuștean proaspăt.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!