Go Back
+ servings
Prăjitură cu biscuiți fără coacere
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Prăjitură cu biscuiți și cacao

Preparare15 minutes
la rece4 hours
Timp total4 hours 15 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 10 porții

Ingrediente

sirop

decor

  • 1 linguriță cacao
  • 2 lingurițe decor de zahăr cu cacao - opțional

Mod de preparare

  • Puneți stafidele la înmuiat în apă cât să le acopere, în care ați pus puțin rom sau esență de rom.
  • Mărunțiți biscuiții, de preferat ar fi să îi rupeți cu mâna. Dacă îi băgați la robot se mărunțesc prea tare.
  • Rumeniți nucile în tigaie pentru 2-3 minute, iar după ce se răcesc tocați-le grosier cu un cuțit.
  • Rahatul trebuie și el tăiat cubulețe.
  • Puneți apa la fiert împreună cu zahărul. După ce se dizolvă zahărul, lăsați siropul să mai fiarbă 5-7 minute ca să se mai lege puțin.
  • Puneți untul sau untul de cocos și lăsați-l să se topească în siropul fierbinte.
  • Adăugați coaja de portocală și romul, apoi pudra de cacao în ploaie amestecând cu un tel de mână ca să nu facă cocoloașe.
  • Lăsați siropul cu cacao să dea 2-3 clocote.
  • Puneți într-un bol biscuiții, miezul de nucă, cuburile de rahat și stafidele hidratate și scurse de apă. Amestecați-le.
  • Turnați siropul de cacao puțin câte puțin amestecând cu o spatulă să se hidrateze uniform biscuiții.
  • În funcție de biscuiții folosiți de voi, este posibil să intre mai puțin sirop, așa că nu îl turnați pe tot deodată.
  • Îmbrăcați în folie alimentară o formă de chec. Turnați amestecul de biscuiți și sirop în formă, apăsați cu o lingură să compactați compoziția.
  • Acoperiți prăjitura cu folie alimentară și dați forma la rece pentru cel puțin 4 ore, dar de preferat ar fi să lăsați prăjitura la rece de seara până dimineața.
  • Răsturnați prăjitura pe un platou și îndepărtați folia alimentară.
  • Puneți pudra de cacao într-o strecurătoare de ceai și pudrați prăjitura. Presărați și decorurile de zahăr cu cacao (dacă le folosiți) și prăjitura este gata.
  • Păstrați prăjitura la rece până la servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!