Go Back
+ servings
Chifteluțe de linte roșie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 15 votes

Chifteluțe de linte roșie

Preparare30 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour 15 minutes
Categorie: Aperitive, Retete de post
Porții: 30 chifteluțe
Calories: 38kcal

Ingrediente

  • 250 g linte roșie
  • 2 cartofi medii (aprox. 300 g împreună)
  • 1 ceapă mare
  • 3 căței de usturoi
  • o mână de pătrunjel proaspăt
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactivă (opțional)
  • sare, piper, chimen măcinat, coriandru, paprika - toate după gust

în plus - opțional

  • puțină făină - o folosiți doar dacă nu nu aveți drojdie inactivă și vi se pare că nu se leagă compoziția
  • semințe de susan, mac, in, chia, etc. - pentru aspect

Mod de preparare

  • Fierbeți lintea în apă cu sare, o puneți într-o sită pentru paste și o lăsați să se scurgă și să se răcească foarte bine. Eu nu am pasat-o, dar dacă doriți o textură mai fină o puteți băga la blender.
  • Fierbeți cartofii în coajă, iar după ce se răcesc foarte bine îi dați pe răzătoarea cu găuri mici sau îi zdrobiți cu o furculiță. Din nou, dacă doriți o textură mai fină, îi puteți face piure.
  • Ceapa și usturoiul le tocați foarte mărunt sau le dați la chopperul electric, la fel și pătrunjelul.
  • Amestecați toate ingredientele din listă, cu mâna, până aveți o compoziție omogenă. Gustați și mai adăugați sare sau condimente dacă este nevoie.
  • Dacă nu aveți fulgi de drojdie inactivă și vi se pare că nu se leagă suficient de bine compoziția, adăugați o lingură de făină.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Cu mâna ușor umezită cu apă sau ulei, formați chifteluțe cam de mărimea unei mingi de ping pong pe care le așezați în tava pregătită cu hârtie de copt.
  • Opțional, pentru un aspect mai frumos, presărați chifteluțele cu semințe de susan, mac, in, chia, etc.
  • Chifteluțele nu cresc la cuptor, așa că le puteți pune mai apropiate, ca să vă încapă toate într-o singură tavă.
  • Coaceți chifteluțele până sunt ușor rumenite și ușor crocante la exterior, în funcție de cuptorul vostru. La interior oricum ele vor rămâne moi și cremoase. La cuptorul meu pe gaz, le-am copt cam 45 de minute, iar la jumătatea timpului le-am întors ca să se rumenească și pe partea cealaltă.
  • Când sunt calde, chifteluțele de linte sunt foarte moi. Noi le preferăm după ce se răcesc.
  • Merg foarte bine alături de o salată sau lângă o mâncare de spanac sau urzici cu usturoi.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 38kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 2g | Grăsimi: 1g | Fibre: 3g | Zahăr: 1g