Puneți toate ingredientele din lista de mai sus într-un bol și frământați 10 minute la mână sau 5 minute la robot.
Strângeți aluatul în formă de bilă și lăsați-l să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucătărie.
Ungeți blatul de lucru cu foarte puțin ulei și răsturnați aluatul.
Împărțiți aluatul în 8 părți egale, apoi fiecare bucată din nou în două părți. Veți obține astfel 16 bucăți de aluat pe care le modelați în formă de bilă.
Lăsați bilele de aluat să se odihnească pe blatul de lucru încă 15 minute, acoperite cu un prosop.
Puneți la încins o tigaie antiaderentă și începeți să întindeți turtele pe măsură ce le coaceți. Le puteți întinde cu sucitorul sau cu palmele ușor unse cu ulei.
Coaceți turtele la foc mediu, câte un minut pe fiecare parte.
Scoateți turtele pe o farfurie, unele peste altele. Dacă vreți să se mențină fragede, acoperiți-le cu un prosop de bumbac.
Dacă rămân de pe o zi pe alta, turtele se mai întăresc, dar pot fi încălzite în tigaie, la cuptor sau la microunde.
Turtele se servesc simple, în loc de pâine sau se pot unge cu dulceață, brânză, smântână, etc.
Video
Notă
Exces de maia naturală înseamnă resturile de la hrănirile anterioare ale maielei, strânse într-un borcan și păstrate la frigider.