Papricaș de pui cu găluște de făină
Cum să faci cel mai gustos papricaș de pui cu găluște de făină. Rețeta ardelenească de tocăniță de pui cu multă ceapă și sos de roșii.
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4 porții
Calories: 395kcal
- 4 pulpe de pui (superioare, inferioare sau pulpe întregi)
- 3 cepe
- 1 ardei gras
- 3-4 căței de usturoi
- 40 ml ulei
- 2 lingurițe paprika (dulce, iute, afumată)
- 200 ml apă
- 220 ml suc de roșii
- sare, piper, cimbru uscat, frunze de dafin
pentru găluște
- 2 ouă
- 3 linguri cu vârf de făină
- un praf de sare
Calorii: 395kcal | Carbohidrați: 14g | Proteine: 21g | Grăsimi: 29g | Colesterol: 180mg | Fibre: 3g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 1123IU | Calciu: 65mg