Go Back
+ servings
Pulpe de pui la tigaie cu ceapa si sos de rosii
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Pulpe de pui la tigaie cu ceapă și roșii

Preparare20 mins
Gătire30 mins
Timp total50 mins
Categorie: Feluri de baza
Porții: 4 porții

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (superioare, inferioare sau pulpe întregi)
  • 1 ceapă uscată mare
  • frunzele de la o legătură de ceapă verde (dacă nu aveți, mai puneți o ceapă uscată, micuță)
  • 8 căței de usturoi
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin alb sau rose (sau apă)
  • 200 ml suc de roșii cu pulpă
  • sare, piper, frunze de dafin, după gust

Mod de preparare

  • Tocați mărunt ceapa și 4 căței de usturoi.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins și căliți ceapa și usturoiul pentru 2-3 minute.
  • Puneți și pulpele de pui în tigaie, presărați condimentele peste ele și lăsați-le să se rumenească puțin pe toate părțile.
  • Turnați vinul alb, puneți capacul și lăsați pulpele să se gătească pentru 15-20 de minute, amestecând din când în când să nu se lipească de tigaie.
  • La final turnați sucul de roșii în tigaie și lăsați tigaia pe foc încă 10 minute. Dacă mai e nevoie de lichid, puteți să mai completați cu puțină apă.
  • Stingeți focul, presărați ceilalți 4 căței de usturoi tocați mărunt, pătrunjel proaspăt și lăsați mâncarea să se odihnească 5 minute sub capac înainte de servire.
  • Serviți pulpele cât sunt calde, alături de o salată și pâine proaspătă sau cu mămăliguță.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!