Go Back
+ servings
Fursecuri cu ricotta si afine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Fursecuri cu ricotta și afine

Cea mai bună rețetă de fursecuri! Fursecuri fragede cu ricotta și afine. Moi de se topesc în gură! Se păstrează proaspete mai multe zile.
Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
la rece1 hour
Timp total1 hour 40 minutes
Categorie: Deserturi
Porții: 2 tăvi

Ingrediente

  • 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 170 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g ricotta
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g făină tip 000
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 100 g afine

opțional

  • zahăr vanilat pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți într-un bol untul la temperatura camerei, zahărul și sarea. Mixați până când zahărul este topit.
  • Adăugați ricotta, oul și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
  • Încorporați făina, praful de copt și bicarbonatul. Amestecați până când aveți un aluat moale, ușor lipicios, dar omogen.
  • Puneți afinele într-un vas și le zdrobiți puțin cu dinții unei furculițe ca să își poată lăsa culoarea în aluat. Peste afine turnați sucul de lămâie.
  • Încorporați afinele în aluat.
  • Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și dați-l la rece pentru cel puțin o oră.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Cu palmele ușor umezite, formați fursecurile de mărimea unei mingi de ping pong. Lăsați loc între fursecuri pentru că se vor lăți la copt
  • Coaceți fursecurile 12 minute. Vor fi foarte moi când le scoateți din cuptor, manevrați-le cu grijă!
  • Lăsați fursecurile să se răcească, apoi le pudrați cu zahăr și sunt gata de servit.
  • Fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le păstrați într-o cutie de carton sau o cutie metalică pentru fursecuri.

Video

Notă

  1. Ricotta se poate înlocui foarte bine cu urdă.
  2. Se pot folosi și alte fructe: coacăze, goji, zmeură, etc. Dacă folosiți fructe mai moi, cum este zmeura, nu e nevoie să o zdrobiți înainte de a o pune în aluat.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!