Puneți într-un bol untul la temperatura camerei, zahărul și sarea. Mixați până când zahărul este topit.
Adăugați ricotta, oul și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
Încorporați făina, praful de copt și bicarbonatul. Amestecați până când aveți un aluat moale, ușor lipicios, dar omogen.
Puneți afinele într-un vas și le zdrobiți puțin cu dinții unei furculițe ca să își poată lăsa culoarea în aluat. Peste afine turnați sucul de lămâie.
Încorporați afinele în aluat.
Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și dați-l la rece pentru cel puțin o oră.
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Cu palmele ușor umezite, formați fursecurile de mărimea unei mingi de ping pong. Lăsați loc între fursecuri pentru că se vor lăți la copt
Coaceți fursecurile 12 minute. Vor fi foarte moi când le scoateți din cuptor, manevrați-le cu grijă!
Lăsați fursecurile să se răcească, apoi le pudrați cu zahăr și sunt gata de servit.
Fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le păstrați într-o cutie de carton sau o cutie metalică pentru fursecuri.