Ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs
Sub orice denumire l-ați cunoaște: ouă jumări, scrob, papară sau scrambled eggs, este un mic dejun sățios, hrănitor și pe gustul oricui.
Preparare5 minutes mins
Timp total5 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 porție
Calories: 269kcal
- 2 ouă
- 20 g unt
- un praf de sare
Puneți tigaia la încins și în ea un cubuleț de unt de vreo 20 de grame.
Adăugați cele 2 ouă întregi, fără să le bateți înainte și începeți să le amestecați împreună cu untul care se topește în tigaie. În felul ăsta încorporați untul în ouă și acestea devin cremoase și pufoase.
Adăugați sarea spre finalul gătirii, nu de la început.
Din când în când ridicați tigaia de pe foc și continuați să amestecați ca să întârziați procesul de gătire și să îl puteți controla. Opriți-vă atunci când ouăle ajung la consistența care vă place.
Calorii: 269kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 11g | Grăsimi: 25g | Colesterol: 370mg | Zahăr: 1g