Alegeți flori de salcâm proaspete și sănătoase, abia înflorite. Căutați să le culegeți dintr-o zonă cât mai puțin poluată, fără praf, iar copacii să nu fi fost stropiți înainte împotriva insectelor.
Spălați florile de salcâm scurt, sub un jet de apă ca să eliminați praful și uscați-le pe șervete de hârtie.
Cu ingredientele din lista de mai sus, pregătiți un aluat ca cel pentru clătite.
Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare.
Dați florile de salcâm prin aluat, ajutându-vă de o lingură.
Prăjiți florile de salcâm pe ambele părți până sunt aurii și rumenite frumos.
Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Presărați gogoșile cu flori de salcâm cu zahăr pudră și serviți.
Sunt bune și calde și reci.