Go Back
+ servings
Gogosi cu flori de salcam
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Gogoși cu flori de salcâm

Rețeta de gogoși cu flori de salcâm este una dintre cele mai frumoase din gastronomia românească. Ne putem bucura de ea doar timp de câteva zile pe an.
Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 15 gogoși
Calories: 69kcal

Ingrediente

  • 15-20 flori de salcâm proaspete și sănătoase
  • 2 ouă
  • 100 ml lapte
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 100 g făină
  • un vârf de linguriță de praf de copt
  • un praf de sare

în plus

  • ulei pentru prăjit (aprox. 200 ml)
  • zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Alegeți flori de salcâm proaspete și sănătoase, abia înflorite. Căutați să le culegeți dintr-o zonă cât mai puțin poluată, fără praf, iar copacii să nu fi fost stropiți înainte împotriva insectelor.
  • Spălați florile de salcâm scurt, sub un jet de apă ca să eliminați praful și uscați-le pe șervete de hârtie.
  • Cu ingredientele din lista de mai sus, pregătiți un aluat ca cel pentru clătite.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare.
  • Dați florile de salcâm prin aluat, ajutându-vă de o lingură.
  • Prăjiți florile de salcâm pe ambele părți până sunt aurii și rumenite frumos.
  • Scoateți gogoșile pe o farfurie în care ați pus șervete de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
  • Presărați gogoșile cu flori de salcâm cu zahăr pudră și serviți.
  • Sunt bune și calde și reci.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 69kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 2g | Grăsimi: 4g | Colesterol: 22mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g