Prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut
Rețeta simplă și rapidă de prăjitură pufoasă cu căpșuni și lapte bătut. Un desert de primăvară, pentru toate gusturile, încântător și delicios.
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 270kcal
- 5 ouă
- 170 g zahăr
- un praf de sare
- 50 g unt topit și răcit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 lingurițe coajă rasă de lămâie
- 300 ml lapte bătut
- 380 g făină tip 000
- 8 g praf de copt
- 550 g căpșuni (350 g în aluat, 200 g deasupra)
- opțional - zahăr pudră pentru servit
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Topiți untul și lăsați-l să se răcească.
Spălați căpșunile și taiați-le jumătăți sau sferturi dacă sunt mai mari.
Bateți ouăle împreună cu zahărul și un praf de sare până când se albesc și își dublează volumul.
Adăugați untul topit, vanilia și coaja de lămâie. Amestecați sa se omogenizeze, apoi puneți și laptele bătut.
Încorporați făina amestecată cu praful de copt.
Puneți în aluat 350 g de căpșuni.
Turnați aluatul în tavă, nivelați.
Deasupra așezați jumătăți de căpșuni pe care mai întâi le treceți puțin prin făină ca să nu se ducă la fund.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să vă asigurați că este coaptă bine.
Serviți prăjitura cu căpșuni pudrată cu zahăr vanilat (opțonal)
Calorii: 270kcal | Carbohidrați: 45g | Proteine: 7g | Grăsimi: 7g | Colesterol: 93mg | Fibre: 1g | Zahăr: 17g | Vitamina A: 245IU | Calciu: 20mg