Pește prăjit în mălai
Rețeta tradițională de pește prăjit în mălai, servit cu mujdei și mămăliguță caldă. Află cum se prăjește peștele ca să fie auriu și crocant.
Preparare15 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 porții
Calories: 562kcal
- 250 g pește
- 100 g mălai
- sare după gust
- ulei pentru prăjit (aprox. 250 ml)
Curățați peștele de mațe și solzi și spălați-l în câteva ape.
Scurgeți peștele de apă, presărați-l cu sare. Frecați peștele cu mâinile să ajungă sarea peste tot. Lăsați-l 5-10 minute să își ia sare.
Încingeți bine uleiul într-o tigaie încăpătoare.Acesta trebuie să sfârâie când puneți peștele.
Treceți peștii prin mălai, scuturați excesul și prăjiți-i pe ambele părți la foc mare până devine auriu.
Scoateți peștele prăjit pe un prosop de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Serviți peștele prăjit cu mujdei și mămăliguță.
Calorii: 562kcal | Carbohidrați: 38g | Proteine: 27g | Grăsimi: 34g | Colesterol: 83mg | Fibre: 3g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 40IU | Calciu: 119mg