Blat de tort pentru începători
Pandișpan cu cacao - cea mai simplă rețetă și un blat de bază pentru multe torturi și prăjituri delicioase.
Preparare15 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total45 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 blat
Calories: 820kcal
Pentru o formă cu diametrul de 18 cm
- 4 ouă medii
- 70 g zahăr tos (sau 4 linguri)
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 65 g făină tip 000 (sau 3 linguri)
- 10 g cacao (1 lingură rasă)
- un praf de sare
Pentru o formă cu diametrul de 24 cm
- 6 ouă medii
- 110 g zahăr tos (sau 6 linguri)
- 1 plic zahar vanilat Bourbon
- 100 g făină tip 000 (5 linguri)
- 20 g cacao (1 lingură cu vârf)
- un praf de sare
Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt/ulei și o tapetați cu faină.
Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.
Adăugați zahărul tos și zahărul Bourbon și mixați până când albușurile se întăresc din nou.
Puneți gălbenușurile și mixați doar până când sunt incorporate.
Cerneți făina și pudra de cacao și le încorporați în compoziție, cu mișcări ușoare, pentru a nu scoate aerul înglobat în albușuri.
Coaceți pandișpanul timp de 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
Lăsați pandișpanul să se răcească complet înainte de feliere.
- Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți în locui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol
- Vă recomand să folosiți o cacao de bună calitate. Recomand cacaoa Van Houten care are o culoare frumoasă și o aromă intensă și deosebită.
Calorii: 820kcal | Carbohidrați: 128g | Proteine: 34g | Grăsimi: 21g | Colesterol: 744mg | Fibre: 5g | Zahăr: 72g | Vitamina A: 1080IU | Calciu: 136mg