Go Back
+ servings
Blat de tort cu cacao
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Blat de tort pentru începători

Pandișpan cu cacao - cea mai simplă rețetă și un blat de bază pentru multe torturi și prăjituri delicioase.
Preparare15 minutes
Gătire30 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 1 blat
Calories: 820kcal

Ingrediente

Pentru o formă cu diametrul de 18 cm

  • 4 ouă medii
  • 70 g zahăr tos (sau 4 linguri)
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 65 g făină tip 000 (sau 3 linguri)
  • 10 g cacao (1 lingură rasă)
  • un praf de sare

Pentru o formă cu diametrul de 24 cm

  • 6 ouă medii
  • 110 g zahăr tos (sau 6 linguri)
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 100 g  făină tip 000 (5 linguri)
  • 20 g cacao (1 lingură cu vârf)
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt/ulei și o tapetați cu faină.
  • Bateți albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.
  • Adăugați zahărul tos și zahărul Bourbon și mixați până când albușurile se întăresc din nou. 
  • Puneți gălbenușurile și mixați doar până când sunt incorporate.
  • Cerneți făina și pudra de cacao și le încorporați în compoziție, cu mișcări ușoare, pentru a nu scoate aerul înglobat în albușuri.
  • Coaceți pandișpanul timp de 30-40 de minute, până când trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsați pandișpanul să se răcească complet înainte de feliere.

Video

Notă

  1. Pentru o variantă cu mai puține calorii, puteți în locui zahărul cu un îndulcitor natural, de exemplu Green Sugar sau Eritritol
  2. Vă recomand să folosiți o cacao de bună calitate. Recomand cacaoa Van Houten care are o culoare frumoasă și o aromă intensă și deosebită.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 820kcal | Carbohidrați: 128g | Proteine: 34g | Grăsimi: 21g | Colesterol: 744mg | Fibre: 5g | Zahăr: 72g | Vitamina A: 1080IU | Calciu: 136mg