Go Back
+ servings
Ostropel de pui
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 10 votes

Ostropel de pui cu mămămliguță

O rețetă tradițională ca la țară, la bunici: ostropel de pui cu sos de roșii, usturoi și pătrunjel proaspăt. Servit cu mămăliguță. Ce deliciu!
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 383kcal

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (eu am avut pulpe dezosate)
  • 50 ml ulei
  • 1 căpățână de usturoi
  • 70 ml vin alb sau rose
  • 250 ml suc de roșii cu pulpă (sau 3-4 roșii proaspete pasate)
  • sare, piper, cimbru uscat, după gust
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Încingeți uleiul într-o tigaie încăpătoare.
  • Puneți carnea să se prăjească în ulei. Adăugați cam ¾ din căpățâna de usturoi, trecut prin presă.
  • Când carnea s-a rumenit puțin, turnați vinul și așteptați 2-3 minute să se evapore alcoolul.
  • Adăugați sosul de roșii, sare, piper și cimbru uscat, după gust. Dacă doriți un sos mai lichid, tot acum puteți pune și puțină apă (100-150 ml).
  • Lăsați ostropelul să se gătească la foc mic, sub capac, amestecând din când în când să nu se lipească carnea de tigaie.
  • Când carnea este bine gătită și intră ușor furculița în ea, presărați restul de usturoi tocat mărunt cu cuțitul și pătrunjel proaspăt.
  • Lăsați mâncarea acoperită cu un capac cel puțin 10 minute înainte de servire, ca să se combine frumos toate aromele.
  • Serviți ostropelul cald sau rece, alături de o mămăliguță.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 383kcal | Carbohidrați: 3g | Proteine: 19g | Grăsimi: 31g | Colesterol: 111mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 369IU | Calciu: 17mg