Go Back
+ servings
ficatei la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Ficăței la cuptor cu ceapă și sos de vin

Rețeta de ficăței la cuptor cu ceapă și sos de vin, rapidă și plină de savoare. Ficăței fragezi, cu sos gustos, serviți alături de o mămăliguță aburindă.
Preparare10 minutes
Gătire30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Feluri de baza
Porții: 2

Ingrediente

  • 500 g ficăței de pui
  • 1 ceapă uscată
  • 3 căței de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 170 ml vin alb sau rose
  • sare, piper, cimbru uscat, după gust

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Puneți ulei într-o tigaie care va merge la cuptor. Puneți ceapa și usturoiul în tigaie.
  • Adăugați ficățeii, vinul alb sau rose, sare, piper și cimbru după gust. Amestecați.
  • Dați tigaia la cuptor pentru 30 de minute. La jumătatea timpului, deschideți cuptorul și amestecați în tigaie să întoarceți ficățeii pe partea cealaltă.
  • Între timp pregătiți și o mămăliguță care să fie gata de servit odată cu ficățeii.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!