Clafoutis cu cireșe
Rețeta clasică de clafoutis cu cireșe, un desert simplu, rapid și delicios. Avem nevoie de doar câteva ingrediente și jumătate de oră de așteptare.
Preparare10 minutes mins
Gătire35 minutes mins
Timp total45 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: frantuzeasca
Porții: 6
Calories: 195kcal
pentru o formă cu diametrul de 24 cm
- 3 ouă
- 200 ml lapte gras
- 80 g zahăr tos
- 90 g făină
- 50 g unt topit și răcit
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- 1 linguriță extract de vanilie
- un praf de sare
- 350 g cireșe cu tot cu sâmburi
- puțin unt și o lingură de zahăr pentru uns forma
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Ungeți cu unt o formă de tartă sau orice alt vas potrivit ca mărime. Peste unt presărați o lingură de zahăr tos.
Puneți cireșele în tava unsă cu unt. În rețeta originală cireșele se pun cu tot cu sâmburi, dar dacă doriți, le puteți îndepărta.
Într-un vas, mixați scurt toate ingredientele din listă, doar cât să se omogenizeze. Turnați aluatul în tavă, peste căpșuni.
Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când prăjitura este bine închegată.
Clafoutis se poate servi cald sau rece și opțional, îl puteti pudra cu zahăr.
Păstrați clafoutis la frigider dacă mai rămâne de pe o zi pe alta.
Calorii: 195kcal | Carbohidrați: 36g | Proteine: 6g | Grăsimi: 3g | Colesterol: 85mg | Fibre: 2g | Zahăr: 23g | Vitamina A: 210IU | Calciu: 60mg