Go Back
+ servings
pesto de patrunjel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan

Sos pesto de pătrunjel. Delicios, 100% natural, gata în dor 5 minute.
Preparare5 minutes
Timp total5 minutes
Categorie: Aperitive, Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 165kcal

Ingrediente

  • 2 legături de pătrunjel (aprox. 60 g)
  • 50 g nuci caju
  • 50 g parmezan ras
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sucul de la ½ de lămâie
  • sare și piper, după gust
  • opțional - 1-2 linguri de apă plată, dacă doriți un sos mai fluid

Mod de preparare

  • Puneți nucile caju în chopper și mixați până când le mărunțiți foarte bine.
  • Adăugați restul ingredientelor: pătrunjelul, usturoiul, sare, piper, suc de lămâie și ulei de măsline.
  • Mixați până obțineți o pastă omogenă.
  • Dacă doriți un pesto mai fluid, adăugați 1-2 linguri de apă plată, rece și mixați din nou.
  • Dacă nu îl consumați imediat, pesto trebuie păstrat la frigider. Puneți pesto într-un borcan cu capac, iar deasupra turnați o pojghiță de ulei de măsline care să prevină oxidarea.

Video

Notă

  1. Dacă aveți un chopper suficient de puternic, puteți pune toate ingredientele odată.
  2. În loc de caju puteți folosi semințe de pin, migdale, nuci, alune de pădure, etc.
  3. Dacă doriți o variantă de pesto vegan, puțeți înlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactivă (vezi aici).
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 40g | Calorii: 165kcal | Carbohidrați: 17g | Proteine: 0.5g | Grăsimi: 1g | Fibre: 1g