Pesto de pătrunjel cu nuci caju și parmezan
Sos pesto de pătrunjel. Delicios, 100% natural, gata în dor 5 minute.
Preparare5 minutes mins
Timp total5 minutes mins
Categorie: Aperitive, Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 165kcal
- 2 legături de pătrunjel (aprox. 60 g)
- 50 g nuci caju
- 50 g parmezan ras
- 50 ml ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- sucul de la ½ de lămâie
- sare și piper, după gust
- opțional - 1-2 linguri de apă plată, dacă doriți un sos mai fluid
Puneți nucile caju în chopper și mixați până când le mărunțiți foarte bine.
Adăugați restul ingredientelor: pătrunjelul, usturoiul, sare, piper, suc de lămâie și ulei de măsline.
Mixați până obțineți o pastă omogenă.
Dacă doriți un pesto mai fluid, adăugați 1-2 linguri de apă plată, rece și mixați din nou.
Dacă nu îl consumați imediat, pesto trebuie păstrat la frigider. Puneți pesto într-un borcan cu capac, iar deasupra turnați o pojghiță de ulei de măsline care să prevină oxidarea.
- Dacă aveți un chopper suficient de puternic, puteți pune toate ingredientele odată.
- În loc de caju puteți folosi semințe de pin, migdale, nuci, alune de pădure, etc.
- Dacă doriți o variantă de pesto vegan, puțeți înlocui parmezanul cu fulgi de drojdie inactivă (vezi aici).
Serving: 40g | Calorii: 165kcal | Carbohidrați: 17g | Proteine: 0.5g | Grăsimi: 1g | Fibre: 1g