Curățați păstăile și tăiați-le vârful și codița. Dacă sunt mai lungi, le puteți tăia în două.
Spălați păstăile sub un jet de apă și lăsați-le să se scurgă foarte bine.
Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare cu capac.
Căliți pentru 1-2 minute ceapa și usturoiul tocate mărunt.
Adăugați aprox. 100 ml de apă și lăsați ceapa și usturoiul să se gătească înnăbușit sub capac pentru 6-7 minute.
Puneți boiaua de ardei peste ceapă și usturoi și amestecați.
Puneți păstăile în tigaie. Presărați sare, piper și cimbru uscat, după gust și mai adăugați 100 ml de apă.
Lăsați păstăile să se gătească acoperite cu capac, amestecând din când în când ca să nu se lipească de fundul tigăii.
Când păstăile s-au înmuiat și sunt aproape gata, turnați sucul de roșii și amestecați. Lăsați mâncarea încă 10 minute pe foc, acoperită cu capac.
Stingeți focul, presărați usturoi tocat mărunt și mărar proaspăt.
Mâncarea de fasole verde cu sos de roșii este foarte bună atât caldă, cât și rece și se poate servi cu pâine de casă sau cu mămăliguță.