Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Paste cu pesto de pătrunjel

Paste cu pesto de pătrunjel, o rețetă super-simplă și ultra-rapidă, dar atât de plină de arome! Pur și simplu, delicios! 
Preparare10 minutes
Gătire10 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 1
Calories: 541kcal

Ingrediente

  • 90 g paste la alegere
  • 20 ml ulei de măsline
  • 6 roșii cherry
  • 2 caței de usturoi
  • 2-3 linguri pesto de pătrunjel (sau busuioc, leurdă, etc)

pentru servit

  • 1-2 linguri de parmezan ras

Mod de preparare

  • Puneți pastele la fiert în aprox. 1 litru de apă în care ați pus un praf de sare.
  • Cât timp fierb pastele, tăiați roșiile și zdrobiți usturoiul.
  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Căliți roșiile și usturoiul presărate cu un praf de sare, timp de 8-10 minute, până când roșiile se înmoaie și capătă mirosul specific de roșii coapte.
  • Când pastele sunt fierte, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie.
  • Adăugați 2-3 linguri de pesto, după cât de mult vă place și amestecați.
  • Serviți pastele cât sunt calde, cu extra-topping de parmezan ras.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 230g | Calorii: 541kcal | Carbohidrați: 66g | Proteine: 13g | Grăsimi: 25g | Colesterol: 77mg | Fibre: 3g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 109IU | Calciu: 50mg