Paste cu pesto de pătrunjel
Paste cu pesto de pătrunjel, o rețetă super-simplă și ultra-rapidă, dar atât de plină de arome! Pur și simplu, delicios!
Preparare10 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 1
Calories: 541kcal
- 90 g paste la alegere
- 20 ml ulei de măsline
- 6 roșii cherry
- 2 caței de usturoi
- 2-3 linguri pesto de pătrunjel (sau busuioc, leurdă, etc)
pentru servit
- 1-2 linguri de parmezan ras
Puneți pastele la fiert în aprox. 1 litru de apă în care ați pus un praf de sare.
Cât timp fierb pastele, tăiați roșiile și zdrobiți usturoiul.
Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul la încins. Căliți roșiile și usturoiul presărate cu un praf de sare, timp de 8-10 minute, până când roșiile se înmoaie și capătă mirosul specific de roșii coapte.
Când pastele sunt fierte, le scurgeți de apă și le puneți în tigaie.
Adăugați 2-3 linguri de pesto, după cât de mult vă place și amestecați.
Serviți pastele cât sunt calde, cu extra-topping de parmezan ras.
Serving: 230g | Calorii: 541kcal | Carbohidrați: 66g | Proteine: 13g | Grăsimi: 25g | Colesterol: 77mg | Fibre: 3g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 109IU | Calciu: 50mg