Go Back
+ servings
Crutoane de paine
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Crutoane aromate din pâine

Crutoanele aromate, bine uscate și crocante, nu trebuie să lipsească de lângă o supă-cremă fină și catifelată.
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 120kcal

Ingrediente

  • 200 g pâine
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 linguriță busuioc uscat/cimbru/oregano
  • ½ linguriță piper
  • 1 linguriță paprika dulce/iute/afumată
  • 1 linguriță usturoi sau fulgi de usturoi
  • 1 linguriță semințe de chimen

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
  • Tăiați pâinea cubulețe. Puneți-le într-un castron încăpător.
  • Stropiți cuburile de pâine cu ulei de măsline.
  • Puneți peste pâine toate condimentele.
  • Amestecați pentru ca uleiul și condimentele să ajungă peste tot.
  • Puneți cuburile condimentate de pâine într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, până când crutoanele sunt uscate și rumenite.
  • Păstrați crutoanele într-un loc uscat, în pungi de hârtie sau în borcane de sticlă cu capac.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 120kcal | Carbohidrați: 17g | Proteine: 3g | Grăsimi: 5g | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 3IU | Calciu: 48mg