Crutoane aromate din pâine
Crutoanele aromate, bine uscate și crocante, nu trebuie să lipsească de lângă o supă-cremă fină și catifelată.
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6 porții
Calories: 120kcal
- 200 g pâine
- 20 ml ulei de măsline
- 1 linguriță busuioc uscat/cimbru/oregano
- ½ linguriță piper
- 1 linguriță paprika dulce/iute/afumată
- 1 linguriță usturoi sau fulgi de usturoi
- 1 linguriță semințe de chimen
Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
Tăiați pâinea cubulețe. Puneți-le într-un castron încăpător.
Stropiți cuburile de pâine cu ulei de măsline.
Puneți peste pâine toate condimentele.
Amestecați pentru ca uleiul și condimentele să ajungă peste tot.
Puneți cuburile condimentate de pâine într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, până când crutoanele sunt uscate și rumenite.
Păstrați crutoanele într-un loc uscat, în pungi de hârtie sau în borcane de sticlă cu capac.
Calorii: 120kcal | Carbohidrați: 17g | Proteine: 3g | Grăsimi: 5g | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 3IU | Calciu: 48mg