Aprindem cuptorul la 180 de grade.
Curățăm cartofii și îi tăiem felii groase de ½ cm.
Ungem cu ulei o tavă care va merge la cuptor și punem cartofii în tavă.
Presărăm cartofii cu: sare, piper, rozmarin și usturoi tocat. Amestecăm pentru ca toate condimentele să se distribuie uniform pe feliile de cartofi.
Punem peste cartofi roșiile cherry, crenguțele de cimbru și dăm tava la cuptor pentru 20 de minute.
Într-un bol pregătim sosul cu care vom unge peștele. Amestecăm: sucul de lămâie, ulei de măsline, pătrunjel tocat mărunt, puțin rozmarin, usturoiul trecut prin presă, sare și piper.
Scoatem tava din cuptor și punem păstrăvii peste cartofi. Ungem peștele atât la exterior cât și la interior cu sosul pregătit mai sus. În interiorul peștilor punem felii de lămâie.
Dăm peștele la cuptor pentru 20 de minute.
Așezăm peștele pe un platou, iar cartofii îi scoatem separat într-un bol. Servim cu salată verde.