Go Back
+ servings
Visine la borcan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 7 votes

Vișine la borcan pentru prăjituri

Rețeta tradițională pentru vișine la borcan, conservate la rece, cu aspirină (salicilat). Vișinele astfel conservate sunt minunate în prăjituri, checuri, ștrudele, etc.
Preparare15 minutes
la rece6 hours
Timp total6 hours 15 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3 borcane
Calories: 674kcal

Ingrediente

2 borcane x 300g și 1 borcan x 200g

  • 750 g vișine (cântărite cu sâmburi)
  • 400 g zahăr
  • 1 pastilă aspirină simplă (500 mg)

Mod de preparare

  • Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii.
  • Alegeți doar vișine proaspete și perfect sănătoase.
  • Puneți visinele într-o caserolă încăpătoare cu capac și turnați peste ele zaharul.
  • Dați caserola la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferat ar fi să o lăsați peste noapte.
  • Fructele vor lăsa mult sirop. Amestecați să fiți siguri că zahărul s-a topit.
  • Zdrobiți o pastilă de aspirină (500 mg) și puneți pudra peste vișine. Amestecați.
  • Turnați vișinele în borcane sterilizate (vezi nota de mai jos) cu tot cu sirop. Înfiletați capacele.
  • Păstrați borcanele cu vișine într-o cămară răcoroasă. Rezistă foarte bine chiar și 2 ani.
  • Vișinele astfel conservate se folosesc la prăjituri, checuri, ștrudele, creme, brioșe, etc.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 674kcal | Carbohidrați: 173g | Proteine: 3g | Grăsimi: 1g | Fibre: 5g | Zahăr: 165g | Vitamina A: 160IU | Calciu: 34mg