Vișine la borcan pentru prăjituri
Rețeta tradițională pentru vișine la borcan, conservate la rece, cu aspirină (salicilat). Vișinele astfel conservate sunt minunate în prăjituri, checuri, ștrudele, etc.
Preparare15 minutes mins
la rece6 hours hrs
Timp total6 hours hrs 15 minutes mins
Categorie: Din camara / Cum se face?
Cuisine: Romaneasca
Porții: 3 borcane
Calories: 674kcal
2 borcane x 300g și 1 borcan x 200g
- 750 g vișine (cântărite cu sâmburi)
- 400 g zahăr
- 1 pastilă aspirină simplă (500 mg)
Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii.
Alegeți doar vișine proaspete și perfect sănătoase.
Puneți visinele într-o caserolă încăpătoare cu capac și turnați peste ele zaharul.
Dați caserola la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferat ar fi să o lăsați peste noapte.
Fructele vor lăsa mult sirop. Amestecați să fiți siguri că zahărul s-a topit.
Zdrobiți o pastilă de aspirină (500 mg) și puneți pudra peste vișine. Amestecați.
Turnați vișinele în borcane sterilizate (vezi nota de mai jos) cu tot cu sirop. Înfiletați capacele.
Păstrați borcanele cu vișine într-o cămară răcoroasă. Rezistă foarte bine chiar și 2 ani.
Vișinele astfel conservate se folosesc la prăjituri, checuri, ștrudele, creme, brioșe, etc.
Calorii: 674kcal | Carbohidrați: 173g | Proteine: 3g | Grăsimi: 1g | Fibre: 5g | Zahăr: 165g | Vitamina A: 160IU | Calciu: 34mg