Înghețată de ciocolată cu lapte condensat
Înghețată de ciocolată cu lapte condensat. Ai nevoie doar de un mixer pentru a obține cea mai fină înghețată, cea mai delicioasă și fără ace de gheață.
Preparare10 minutes mins
la congelator8 hours hrs
Timp total8 hours hrs 10 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 559kcal
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 400 ml smântână pentru frișcă (min 32%grăsime)
- 300 g cremă de ciocolată (Nutella/Finetti)
- ½ linguriță de sare
Mixați smântâna pentru frișcă împreună cu sarea până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
Puneți laptele condensat peste frișca și mixați din nou.
Adăugați crema de ciocolată și crema de whiskey și mixați să se încorporeze.
La final încorporați și picăturile de ciocolată în compoziție, folosind o spatulă.
Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 8 ore sau de seara până dimineața.
Înghețata de ciocolată cu lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.
Calorii: 559kcal | Carbohidrați: 55g | Proteine: 7g | Grăsimi: 35g | Colesterol: 87mg | Fibre: 2g | Zahăr: 50g | Vitamina A: 870IU | Calciu: 215mg