Go Back
+ servings
Înghetata de ciocolata cu lapte condensat
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Înghețată de ciocolată cu lapte condensat

Înghețată de ciocolată cu lapte condensat. Ai nevoie doar de un mixer pentru a obține cea mai fină înghețată, cea mai delicioasă și fără ace de gheață.
Preparare10 minutes
la congelator8 hours
Timp total8 hours 10 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 559kcal

Ingrediente

  • 400 g lapte condensat îndulcit
  • 400 ml smântână pentru frișcă (min 32%grăsime)
  • 300 g cremă de ciocolată (Nutella/Finetti)
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

  • Mixați smântâna pentru frișcă împreună cu sarea până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți laptele condensat peste frișca și mixați din nou.
  • Adăugați crema de ciocolată și crema de whiskey și mixați să se încorporeze.
  • La final încorporați și picăturile de ciocolată în compoziție, folosind o spatulă.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 8 ore sau de seara până dimineața.
  • Înghețata de ciocolată cu lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 559kcal | Carbohidrați: 55g | Proteine: 7g | Grăsimi: 35g | Colesterol: 87mg | Fibre: 2g | Zahăr: 50g | Vitamina A: 870IU | Calciu: 215mg