Go Back
+ servings
Inghetata de casa cu zmeura
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
3.4 from 5 votes

Înghețată de casă cu zmeură

Preparare10 mins
la rece6 hrs
Timp total6 hrs 10 mins
Categorie: Deserturi
Porții: 6

Ingrediente

  • 250 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
  • 400 ml lapte condensat
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 lingurită coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Pasați zmeura la chopper până obțineți un piure omogen. Dacă doriți, puteți strecura piureul printr-o sită ca să scăpați de sâmburi.
  • Mixați smântâna pentru frișcă până când obțineți o frișcă fermă și aerată.
  • Puneți peste frișca bătută: laptele condensat, piureul de zmeură, sucul și coaja de lămâie, vanilia și sarea. Mixați din nou să se omogenizeze compoziția.
  • Turnați amestecul obținut într-o caserolă cu capac care va merge la congelator pentru cel puțin 6 ore sau de seara până dimineața.
  • Înghețata de casă cu zmeură și lapte condensat va fi foarte fină, fără ace de gheață.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!