Go Back
+ servings
Ruladă cu zmeură și cremă caramel
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
3 from 2 votes

Ruladă cu zmeură și cremă caramel

Preparare30 mins
Gătire15 mins
la rece4 hrs
Timp total4 hrs 45 mins
Categorie: Desert
Porții: 10

Ingrediente

blatul de ruladă

umplutura

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml sos de caramel sărat
  • 20 g zahăr pudră
  • 300 g zmeură

decor

  • 50 g zmeură
  • frunze de busuioc roșu sau mentă
  • puțin zahăr pudră - opțional

Mod de preparare

blatul de ruladă

  • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt în tava de la aragaz.
  • Puneţi ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi sarea într-un bol şi mixaţi timp de cel puţin 10 minute până când ouăle se albesc şi îşi triplează volumul.
  • Încorporați făina cu o spatulă și mișcăru ușoare, de jos în sus, pentru a păstra cât mai mult din aerul înglobat în ouă. El este cel care va face să crească blatul de ruladă și să fie pufos.
  • Turnați compoziţia în tavă, nivelaţi şi daţi tava la cuptor pentru 15-17 minute. Nu depăşiţi momentul când blatul a început să se rumenească uşor pe margini, iar la suprafaţă e alb şi dacă îl apăsaţi cu degetele este elastic, nelipicios.
  • Desprindeţi cu răbdare blatul de hârtia de copt. Ajutați-vă de o paletă mai lată. După ce l-ați desprins, rulați blatul cât mai strâns în aceeași hârtie în care l-ați copt și lăsați-l așa, rulat până se răcește foarte bine.

umplutura

  • La acest pas ar trebui să aveți deja sosul de caramel sărat conform rețetei video de mai sus. Rețeta o găsiți și pe blog, aici.
  • Amestecati brânza mascarpone cu sosul de caramel și zahărul pudră. Păstrați deoparte cam 3 linguri din cremă pentru decor. La final, adăugați zmeura și amestecați ușor.

asamblare și decor

  • Desfaceţi cu grijă blatul, întindeţi crema de șerbet în strat uniform, având grijă să păstraţi pe una din margini cam 2 cm liberi, fără cremă.
  • Rulaţi blatul cu marginea lăsată liberă către exterior și așezați rulada pe un platou.
  • Decorați rulada cu crema păstrată deoparte folosind un poș cu dui stelat. Presărați deasupra zahăr pudră, apoi puneți zmeură proaspătă și frunzulițe de busioc sau de mentă.
  • Rulada se păstrează la frigider cel puțin 2 ore înainte de servire.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!