Go Back
+ servings
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Prăjitură cu ciocolată și alune

Preparare10 mins
Gătire30 mins
Timp total40 mins
Categorie: Deserturi
Porții: 8

Ingrediente

pentru o tavă de 20x25 cm

  • 100 g ciocolată neagră (am folosit Nestle Dessert Noir)
  • 80 g unt cu 82% grăsime
  • 300 g ricotta sau urdă
  • 6 ouă
  • 180 g zahăr
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • 1/2 linguriță de sare
  • 100 ml lapte
  • 20 ml rom
  • 200 g făină tip 000
  • 8 g praf de copt
  • 100 g alune de pădure tocate

decor

  • 50 g alune de pădure întregi
  • 50 g ciocolată topită

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia mărunt și a topi ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde. Eu folosesc cuptorul cu microunde, las bolul cu ciocolată de 2 ori timp de jumătate de minut.
  • Topim și untul - tot în cuptorul cu microunde mi se pare cel mai simplu, dar e la fel de bine și pe aragaz.
  • Tocăm mărunt 100 g de alune. Restul de 50 de grame le lăsăm întregi, pentru decor.
  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și pregătim o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Într-un bol încăpător mixăm puțin ouăle cu zahărul, apoi adăugăm: ciocolata topită, ricotta sau urda, untul, zahărul, sarea, romul și laptele.
  • Încorporăm făina și praful de copt, iar la final punem alunele mărunțite și amestecăm.
  • Turnăm compoziția în tava de copt, punem deasupra alunele întregi și dăm prăjitura la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
  • Lăsăm prăjitura să se răcească, apoi o decorăm cu cele 50 g de ciocolată topită.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!