Go Back
+ servings
Banana Bread cu ciocolata
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Banana Bread cu ciocolată

Preparare10 mins
Gătire1 hr
Timp total1 hr 10 mins
Categorie: Deserturi
Porții: 10

Ingrediente

  • 3 banane mari, bine coapte
  • 130 g unt cu 82% grăsime, foarte moale
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 2 ouă mari
  • 60 g iaurt gras
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 220 g făină tip 000
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 linguriță rasă scorțișoară
  • 220 g picături de ciocolată termostabilă

Mod de preparare

  • Dacă bananele nu sunt suficient de coapte, le puneți într-o tavă și le băgați la cuptor la 150 de grade pentru 10-15 minute, până când coaja devine maro. În acest timp le mai întoarceți din când în când de pe o parte pe alta.
  • Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă de chec.
  • Pasați miezul bananelor cu o furculiță și le lăsați puțin deoparte.
  • Mixați untul împreună cu zahărul și sarea până când untul devine spumos și zahărul s-a topit.
  • Adăugați iaurtul, vanilia și cele două ouă, pe rând, mixând după fiecare.
  • Puneți în bol și bananele pasate și mixați cât să se omogenizeze.
  • Cerneți făina cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara, apoi puneți totul în bol și mixați.
  • Încorporați în compoziție cam 200 g de picături de ciocolată.
  • Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra presărați restul de 20 g de picături de ciocolată.
  • Dați forma la cuptor pentru aproximativ o oră, până când checul este ușor rumenit și bine închegat.
  • Testul cu scobitoarea poate fi înșelător la acest chec pentru că el oricum trebuie să rămână ușor umed în interior.
  • Scoateți checul din formă și lăsați-l la răcit pe un grătar. Feliați-l numai după ce se răcește.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!