Dacă bananele nu sunt suficient de coapte, le puneți într-o tavă și le băgați la cuptor la 150 de grade pentru 10-15 minute, până când coaja devine maro. În acest timp le mai întoarceți din când în când de pe o parte pe alta.
Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă de chec.
Pasați miezul bananelor cu o furculiță și le lăsați puțin deoparte.
Mixați untul împreună cu zahărul și sarea până când untul devine spumos și zahărul s-a topit.
Adăugați iaurtul, vanilia și cele două ouă, pe rând, mixând după fiecare.
Puneți în bol și bananele pasate și mixați cât să se omogenizeze.
Cerneți făina cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara, apoi puneți totul în bol și mixați.
Încorporați în compoziție cam 200 g de picături de ciocolată.
Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra presărați restul de 20 g de picături de ciocolată.
Dați forma la cuptor pentru aproximativ o oră, până când checul este ușor rumenit și bine închegat.
Testul cu scobitoarea poate fi înșelător la acest chec pentru că el oricum trebuie să rămână ușor umed în interior.
Scoateți checul din formă și lăsați-l la răcit pe un grătar. Feliați-l numai după ce se răcește.