Într-un castron puneți: gălbenușurile, zahărul pudră și cel Bourbon, sarea și amidonul.
Turnați 50 ml de lapte rece, din cei 500 ml specificați în lista de ingrediente. Amestecați cu un tel de mână până când dispar toate cocoloașele iar ouăle sunt ușor spumate.
Restul de lapte îl puneți la fiert într-o crăticioară cu fund gros sau dublu.
Când laptele dă semne că începe să fiarbă, turnați amestecul de ouă, tot odată.
Din acest moment, reduceți focul la mic și nu scăpați cratița din ochi. Amestecați continuu în cremă cu un tel de mână.
Veți simți la mână când crema s-a îngroșat. Din acel moment, mai lăsați crema pe foc încă un minut, pentru a o stabiliza. Amestecați continuu.
Lăsați crema să se răcească. Ca să nu facă crustă, acoperiți-o deasupra cu o folie alimentară, lipită chiar pe suprafața cremei.
După ce crema ajunge la temperatura camerei, o acoperiți cu un capac și o puteți păstra la frigider timp de 3-4 zile până la folosire.
Înainte de folosire, trebuie aerată folosind un mixer de mână timp de câteva minute ca să devină fină și mătăsoasă.