Go Back
+ servings
Ciocolata de casa cu lapte praf
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 10 votes

Ciocolată de casă cu lapte praf

Rețeta ușoară de ciocolată de casă cu lapte praf. Potrivit de dulce, cu textură perfectă și gust delicios de fiecare dată.
Preparare10 minutes
la rece4 hours
Timp total4 hours 10 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 20
Calories: 178kcal

Ingrediente

  • 350 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 70 g alune de pădure coapte (sau nuci, migdale, fistic, etc.)

siropul

Mod de preparare

  • Într-o crăticioară puneți: apa, zahărul, sarea și untul. Puneți crăticioara pe foc pentru 5-7 minute, până când untul este topit, iar zahărul s-a dizolvat.
  • Lăsați siropul să se răcorească câteva minute. Amestecați din când în când să nu prindă pojghiță deasupra.
  • Cât timp se răcorește siropul, într-un castron încăpător, cerneți laptele praf și pudra de cacao.
  • Turnați siropul puțin câte puțin amestecând de fiecare dată ca să se umezească amestecul de lapte și cacao.
  • După ce ați încorporat tot siropul, puneți și alunele și amestecați.
  • Răsturnați compoziția pe folie alimentară și rulați ca la salamul de biscuiți. Aveți grijă să compactați bine compoziția ca să nu rămână goluri de aer.
  • Lăsați ciocolata la frigider cel puțin 4 ore înainte să o tăiați.
  • Puteți tăia doar atât cât doriți să serviți, iar restul o păstrați la frigider, învelită în folie alimentară ca să nu se usuce.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 178kcal | Carbohidrați: 16g | Proteine: 6g | Grăsimi: 11g | Colesterol: 28mg | Fibre: 1g | Zahăr: 14g