Într-o crăticioară puneți: apa, zahărul, sarea și untul. Puneți crăticioara pe foc pentru 5-7 minute, până când untul este topit, iar zahărul s-a dizolvat.
Lăsați siropul să se răcorească câteva minute. Amestecați din când în când să nu prindă pojghiță deasupra.
Cât timp se răcorește siropul, într-un castron încăpător, cerneți laptele praf și pudra de cacao.
Turnați siropul puțin câte puțin amestecând de fiecare dată ca să se umezească amestecul de lapte și cacao.
După ce ați încorporat tot siropul, puneți și alunele și amestecați.
Răsturnați compoziția pe folie alimentară și rulați ca la salamul de biscuiți. Aveți grijă să compactați bine compoziția ca să nu rămână goluri de aer.
Lăsați ciocolata la frigider cel puțin 4 ore înainte să o tăiați.
Puteți tăia doar atât cât doriți să serviți, iar restul o păstrați la frigider, învelită în folie alimentară ca să nu se usuce.