Go Back
+ servings
Salam de biscuiti cu nuca
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 9 votes

Salam de biscuiți cu nucă

Rețeta clasică de salam de biscuiți cu nucă, desertul copilăriei, atât de ușor de făcut, iubit de copiii de toate vârstele.
Preparare20 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2 batoane
Calories: 2446kcal

Ingrediente

siropul

decor

Mod de preparare

siropul

  • Într-o crăticioară puneți la fiert: laptele (sau apa), zahărul și untul rece, tăiat cuburi (sau untul de cocos).
  • Fierbeți siropul până când untul se topește iar zahărul este complet dizolvat.
  • Lăsați siropul să se răcească puțin. Amestecați din când în când ca să nu facă pojghiță.
  • După ce s-a răcorit puțin, adăugați romul și coaja rasă de portocală.

pregătire ingrediente uscate

  • Puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o lingură de rom.
  • Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.
  • Dacă folosiți vișine din vișinată, trebuie să le scoateți sâmburii.
  • Rupeți biscuiții cu mâna în bucăți potrivite (3-4 cm), Dacă folosiți biscuiți Petit Beurre, nu e nevoie se îi zdrobiți sau să îi măcinați. Sunt foarte fragezi și se vor înmuia exact cât trebuie în contact cu siropul. Dacă folosiți biscuiți simpli (Populari) jumătate de cantitate îi rupeți bucăți mari, iar cealaltă jumătate îi măcinați la chopper sau robot.
  • Într-un castron încăpător puneți alternativ straturi de biscuiți, cacao, nuci, vișine și stafide scurse de apă.

salam de biscuiți

  • Turnați siropul peste ingredientele uscate din castron.
  • Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid neîncorporat în castron.
  • Puneți pe blatul de lucru 2 straturi de folie alimentară. Răsturnați peste folie jumătate din compoziție și rulați formând un "salam".
  • Procedați la fel și cu restul de compoziție.
  • Lăsați salamurile de biscuiți la frigider cel puțin 4 ore sau de pe o zi pe alta.
  • Pentru un aspect mai frumos, înainte de servire tăvăliți salamurile prin nucă măcinată și nucă de cocos.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 2446kcal | Carbohidrați: 331g | Proteine: 39g | Grăsimi: 122g | Colesterol: 118mg | Fibre: 29g | Zahăr: 168g