Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Curățați puiul de pene și tuleie, dacă este cazul.
Curățați legumele. Morcovii și cartofii îi lăsați întregi, ceapa o tăiați în 4. Păstrați deoparte ½ de căpățână de usturoi tăiată pe orizontală, restul îl vom pune în tavă.
Așezați legumele într-o tavă încăpătoare unsă cu foarte puțin unt. Tot aici puneți și 2 crenguțe de rozmarin.
Tocați mărunt rozmarinul și pătrunjelul.
Peste untul moale puneți condimentele: sare, piper, boia, cimbru uscat și verdețurile tocate. Amestecați bine până la omogenizare.
În interiorul puiului introduceți cam 1 linguriță din acest unt aromat și: 1 frunză de dafin, ½ de cățel de usturoi și ½ de lămâie.
Băgați degetele ușor pe sub piele și o desprindeți de carne. În acest spațiu introduceți bucățele de unt. Masați ușor pentru ca untul să alunece și să se distribuie pe o suprafață cât mai mare.
Procedați în acest fel pe ambele părți. Cu restul de unt ungeți puiul și la exterior.
Așezați puiul peste legumele din tavă. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și dați-o la cuptor pentru 45 de minute.
După cele 45 de minute deschideți cuptorul, îndepărtați folia și turnați în tavă cei 150 ml de vin. Stropiți puiul cu sosul din tavă.
Lăsați puiul să se mai gătească încă 45 de minute fără folie. În acest interval, deschideți cuptorul de 2 ori și mai stropiți puiul cu sosul din tavă.
După ce puiul este gata, lăsați-l să se odihnească timp de 10 minute înainte de servire.