Punem într-un bol toate ingredientele din lista pentru aluat și frământăm până când avem un aluat omogen, moale și elastic, care nu se mai lipește de mâini.
Acoperim aluatul cu un prosop sau o folie alimentară și îl lăsăm să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
Cât timp se odihnește aluatul, dăm brânzeturile pe răzătoare.
Tot acum pregătim și sosul de roșii: adăugăm peste el oregano uscat, sare și puțin ulei de măsline. Omogenizăm.
Aprindem cuptorul la 220 de grade și punem hârtie de copt într-o tavă mare.
Împărțim aluatul în două bucăți egale. Întindem fiecare bucată de aluat cu sucitorul, dându-i o formă ovală, alungită.
Modelăm aluatul în formă de bărcuță, adică rulăm marginile laterale și lipim capetele. Vor rezulta 2 pide destul de mari. Ale mele au avut cam 30x15 cm.
Punem pidele în tavă, le umplem cu brânzeturile date pe răzătoare și le presărăm cu oregano și boia de ardei.
Ungem marginile cu ou bătut și le presărăm cu semințe de negrilică.
Coacem pidele timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc ușor și le servim cât sunt calde.