Go Back
+ servings
ciocolata calda de casa
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 17 votes

Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă gata în 5 minute? Da, se poate! Tot ce-ți rămâne de făcut e să adaugi lapte cald când vrei o ceașcă! :)
Preparare10 minutes
Timp total10 minutes
Categorie: Bauturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 202kcal

Ingrediente

mix pentru ciocolată caldă:

opțional mai puteți adăuga pudră de:

se poate servi cu:

Mod de preparare

  • Dați ciocolata pe răzătoarea cu găuri mici. Nu încercați la robot sau la chopper decât dacă știți sigur că aveți unul suficient de puternic, care o poate mărunți rapid, fără să se încălzească lamelele.
  • Puneți ciocolata rasă într-un bol și peste ea cerneți pudra de cacao, zahărul și amidonul.
  • Dacă folosiți și alte ingrediente pudră pentru aromatizare (scorțișoară, cardamon, chilli, etc) le adăugați tot acum.
  • Omogenizați și mutați amestecul într-un borcan cu capac. Amestecul poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.
  • Pentru servire, puneți 2-3 lingurițe de amestec într-o ceașcă de 200 ml, adăugați lapte sau apă fierbinte și lăsați deoparte 2-3 minute ca să se hidrateze amidonul.
  • Adăugați aromele lichide (rom, amaretto, extract de vanilie sau portocale, etc) și serviți.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 202kcal | Carbohidrați: 34g | Proteine: 2g | Grăsimi: 10g | Fibre: 4g