Tiramisu - rețeta clasică
Rețeta clasică italiană de Tiramisu cu cremă de mascarpone, ouă și pișcoturi de șampanie. Și un mic secret pentru cea mai bună variantă a celebrei prăjituri.
Preparare15 minutes mins
la rece4 hours hrs
Timp total4 hours hrs 15 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 674.16kcal
crema de mascarpone
Puneți gălbenușurile și 100 g zahăr într-un vas la bain marie. Amestecați continuu cu un tel de mână până când zaharul este dizolvat. Lăsați crema să se răcească. Amestecați din când în când să nu prindă pojghiță deasupra.
Puneti albușurile cu restul de 100 g zahăr la bain marie. Amestecați până când devin fiebinți și se dizolvă complet zahărul.
Apoi dați castronul deoparte și mixați albușurile până când se răcesc și devin spumă tare care nu cade de pe teluri.
Într-un bol încapător puneți brânza mascarpone, gălbenușurile și extractul de vanilie. Omogenizați.
Încorporați spuma de albușuri în crema de mascarpone. Amestecați ușor, cu mișcări de jos în sus pentru a nu scoate aerul încorporat în albușuri
asamblare și decor
Alegeți un vas cu dimensiuni de aprox. 20×20 cm. Puneți 2 linguri de cremă pe fundul vasului, apoi începeți să așezați pișcoturile după ce le treceți pe fiecare pentru 1 secundă prin cafeaua rece.
Peste primul strat de pișcoturi puneți jumătate din cantitatea de cremă.
Așezați și al doilea strat de pișcoturi trecut prin cafea și din nou un strat de cremă.
Dați prăjitura la frigider pentru cel puțin 4 ore, dar e de preferat să o lăsați peste noapte. Tiramisu e întotdeauna mai bun a doua zi.
Înainte de servire, decorați tiramisu cu pudră de cacao.
Serving: 210g | Calorii: 674.16kcal | Carbohidrați: 68.3g | Proteine: 13.42g | Grăsimi: 38.5g