Cârnați la cuptor
Cârnați la cuptor gătiți în sos de vin - frumos rumeniți și suculenți la interior, cu arome delicioase de vin.
Preparare5 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total35 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 186kcal
- 200 g cârnati de casă sau cârnați cumpărați
- 150 ml vin, de preferat roze
- 1 lingură puțin ulei pentru uns tava
Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
Ungeți cu puțin ulei un vas care va merge la cuptor și care are capac. Dacă nu aveți un vas cu capac, puteți improviza un capac din folie de aluminiu.
Așezați cârnații în vas și turnați vin cam până la jumătatea grosimii cârnaților.
Puneți capacul și dați vasul la cuptor pentru 20 de minute.
Deschideți cuptorul și îndepărtați capacul.
Măriți temperatura la 220 de grade și mai lăsați cârnații în cuptor încă 10 minute sau până se rumenesc frumos.
Dacă doriți cârnați mai bine pătrunși, atunci păstrați temperatura la 180 de grade și lăsați cârnații încă 20 de minute în cuptor (fără capac).
Calorii: 186kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 8g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 36mg