Go Back
+ servings
Carnati la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Cârnați la cuptor

Cârnați la cuptor gătiți în sos de vin - frumos rumeniți și suculenți la interior, cu arome delicioase de vin.
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 186kcal

Ingrediente

  • 200 g cârnati de casă sau cârnați cumpărați
  • 150 ml vin, de preferat roze
  • 1 lingură puțin ulei pentru uns tava

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Ungeți cu puțin ulei un vas care va merge la cuptor și care are capac. Dacă nu aveți un vas cu capac, puteți improviza un capac din folie de aluminiu.
  • Așezați cârnații în vas și turnați vin cam până la jumătatea grosimii cârnaților.
  • Puneți capacul și dați vasul la cuptor pentru 20 de minute.
  • Deschideți cuptorul și îndepărtați capacul.
  • Măriți temperatura la 220 de grade și mai lăsați cârnații în cuptor încă 10 minute sau până se rumenesc frumos.
  • Dacă doriți cârnați mai bine pătrunși, atunci păstrați temperatura la 180 de grade și lăsați cârnații încă 20 de minute în cuptor (fără capac).

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 186kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 8g | Grăsimi: 14g | Colesterol: 36mg