Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt într-o formă de chec.
Separați ouăle: albușurile într-un castron, gălbenușurile într-un castron.
Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu cade din castron.
Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr tos și Bourbon și mixați din nou până când zahărul se dizolvă și albușurile se întăresc din nou.
În castronul cu gălbenușuri puneți restul de zahăr și mixați până când ouăle se albesc și își triplează volumul.
Adaugați extractul de vanilie, apoi mixați din nou și încorporați uleiul puțin câte puțin.
Turnați și laptele. Omogenizați.
Turnați crema de gălbenușuri peste spuma de albușuri și amestecați ușor să omogenizați compoziția.
Cerneți făina și o încorporați în amestecul de mai sus cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Turnați ¾ din aluat în tava de chec.
Peste aluatul rămas în castron, cerneți pudra de cacao și amestecați.
Puneți aluatul cu cacao în tavă, peste celălalt aluat și ca să aveți o secțiune frumoasă amestecați cele două aluaturi jucându-vă cu dinții unei furculițe.
Dați checul la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine copt checul și în interior.
Scoateți checul din formă și lăsați-l să se răcească pe un grătar.
Feliați checul numai după ce se răcește.
Ca să se mențină proaspăt, păstrați checul ambalat în folie alimentară.