Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Tocați grosier nuca cu un cuțit sau măcinați-o la chopperul electric.
Separați ouăle: albușurile într-un castron, gălbenușurile într-un castron.
Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu cade din castron.
Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr tos și mixați din nou până când zahărul se dizolvă și albușurile se întăresc din nou.
În castronul cu gălbenușuri puneți restul de zahăr și mixați până când ouăle se albesc și își triplează volumul.
Adăugați coaja de lămâie, extractul de vanilie, apoi mixați din nou și încorporați uleiul puțin câte puțin.
Turnați crema de gălbenușuri peste spuma de albușuri și amestecați ușor să omogenizați compoziția.
Cerneți făina și o încorporați în amestecul de mai sus cu mișcări ușoare, de jos în sus.
Turnați aluatul în tavă și nivelați.
Deasupra presărați nucă mărunțită, zahărul Bourbon și scorțișoara.
Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să fiți siguri că e bine coaptă.
Lăsați prăjitura să se răcorească câteva minute, apoi o tăiați în formă de semilună cu ajutorul unui inel metalic sau cu gura unui pahar.