Go Back
+ servings
Prăjitura Semiluna cu nuci
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Prăjitura Semiluna cu nucă

Prăjitura Semiluna cu nucă este rețeta copilăriei pentru mulți dintre noi. Află cum să faci o semilună pufoasă, aromată și care se menține proaspătă mult timp.
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 387kcal

Ingrediente

tavă cu dimensiuni de aprox. 22x28 cm

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Tocați grosier nuca cu un cuțit sau măcinați-o la chopperul electric.
  • Separați ouăle: albușurile într-un castron, gălbenușurile într-un castron.
  • Mixați albușurile cu un praf de sare până devin spumă fermă care nu cade din castron.
  • Adăugați jumătate din cantitatea de zahăr tos și mixați din nou până când zahărul se dizolvă și albușurile se întăresc din nou.
  • În castronul cu gălbenușuri puneți restul de zahăr și mixați până când ouăle se albesc și își triplează volumul.
  • Adăugați coaja de lămâie, extractul de vanilie, apoi mixați din nou și încorporați uleiul puțin câte puțin.
  • Turnați crema de gălbenușuri peste spuma de albușuri și amestecați ușor să omogenizați compoziția.
  • Cerneți făina și o încorporați în amestecul de mai sus cu mișcări ușoare, de jos în sus.
  • Turnați aluatul în tavă și nivelați.
  • Deasupra presărați nucă mărunțită, zahărul Bourbon și scorțișoara.
  • Dați prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Faceți testul cu scobitoarea să fiți siguri că e bine coaptă.
  • Lăsați prăjitura să se răcorească câteva minute, apoi o tăiați în formă de semilună cu ajutorul unui inel metalic sau cu gura unui pahar.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 108g | Calorii: 387kcal | Carbohidrați: 35.66g | Proteine: 10.65g | Grăsimi: 22.91g | Fibre: 1.76g