Go Back
+ servings
placinta cu branza dulce
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 12 votes

Plăcintă cu brânză dulce și iaurt

Plăcintă cu brânză dulce și iaurt, rețeta tradițională. Un desert delicios, ușor de făcut, potrivit atât pentru o masă în familie, cât și la sărbători.
Preparare15 minutes
Gătire40 minutes
Timp total55 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 514.78kcal

Ingrediente

  • 1 pachet de foi de plăcintă subțiri (400 g)
  • 6 ouă
  • 100 g stafide
  • 400 g brânză dulce (brânză de vaci grasă)
  • 500 g iaurt 3,5% grăsime (scurs bine de zer)
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • 70 g unt topit pentru uns foile
  • 20 g unt moale pentru uns tava

deasupra

  • 50 ml lapte
  • 1 ou
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt moale o tavă potrivită ca mărime.
  • Separați albușurile de gălbenușuri.
  • Bateți albușurile spumă cu un praf de sare, apoi adăugați jumătate din cantitatea de zahăr și mixați până când zahărul este complet dizolvat și albușurile sunt spumă ca la bezele.
  • Într-un alt castron mixați gălbenușurile cu restul de zahăr până când se albesc și își măresc volumul.
  • Peste crema de gălbenușuri puneți brânza de vaci, iaurtul scurs bine de zer, stafidele, extractul de vanilie și coaja rasă de lămâie. Omogenizați.
  • Cu un tel de mână încorporați spuma de albușuri în crema de ouă și brânză pregătită mai sus.
  • Numărați foile de plăcintă din pachet și orientați-vă cum le așezați în funcție de mărimea și forma tăvii pe care o aveți la îndemână (de exemplu eu am tăiat toate foile de plăcintă în două pe lățime ca să îmi încapă mai bine și să nu am margini prea groase - vezi video).
  • Împărțiți la 3 numărul foilor de plăcintă. Veți așeza ⅓ din foi pe fundul tăvii, ⅓ la mijloc și ⅓ deasupra.
  • Așezați ⅓ din foi pe fundul tăvii. Fiecare foaie trebuie unsă cu unt topit, folosind o pensulă de patiserie.
  • Peste primul strat de foi turnați jumătate din umplutura de brânză și ouă.
  • Peste brânză puneți din nou ⅓ din foile de plăcintă unse cu unt topit.
  • Turnați restul de umplutură și deasupra puneți restul foilor de plăcintă. Fiecare foaie unsă cu unt topit.
  • Înțepați plăcinta cu un băț de frigăruie ca să poată respira în timpul coacerii.
  • Bateți un ou și îl subțiați cu cei 50 ml de lapte.
  • Turnați amestecul peste plăcintă și dați tava la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când plăcinta este frumos rumenită.
  • Plăcinta cu brânză dulce și iaurt se poate servi rece sau caldă, presărată cu zahăr pudră.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 260g | Calorii: 514.78kcal | Carbohidrați: 64.46g | Proteine: 18.85g | Grăsimi: 20.75g | Fibre: 0.46g