Go Back
+ servings
chifle pufoase cu cascaval
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Chifle pufoase cu cașcaval

Cea mai rapidă rețetă de chifle pufoase cu cașcaval și iaurt. Se fac fără dospire și sunt gata în jumătate de oră. Moi și delicioase, sunt ideale pentru micul dejun.
Preparare5 minutes
Gătire30 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Paine de casa
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8 chifle
Calories: 276kcal

Ingrediente

aluat

  • 250 g făină tip 000
  • 100 ml iaurt cu 3,5% grăsime
  • 50 g unt topit și răcit
  • 50 ml ulei
  • 1 ou
  • 1 linguriță de zahăr
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu alimentar

umplutură

  • 100 g cașcaval

deasupra

Mod de preparare

  • Aprindem cuptorul la 200 de grade și punem hârtie de copt în tavă.
  • Pentru aluat punem toate ingredientele din listă într-un castron. Ordinea nici nu contează.
  • Frământăm cu mâna doar până când avem un aluat moale și omogen, nu mai mult!
  • Împărțim aluatul în 8 părți egale.
  • Tăiem cașcavalul cuburi.
  • Punem un cub de cașcaval în mijlocul fiecărei bucăți de aluat, sigilăm și îi dăm o formă de "bărcuță"
  • Așezăm chiflele în tavă, le ungem cu gălbenuș de ou bătut și le presărăm cu semințe de susan.
  • Coacem chiflele la 200 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute, sau până când sunt frumos rumenite.
  • Cașcavalul se va topi și va curge apetisant. Nu e o greșeală, așa trebuie să se întâmple.
  • Serviți chiflele cât sunt calde. Dacă mai rămân vor fi fragede și a doua zi, dar nu vor mai avea chiar aceeași savoare.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 80g | Calorii: 276kcal | Carbohidrați: 25.2g | Proteine: 8.18g | Grăsimi: 15.66g | Fibre: 0.46g