Go Back
+ servings
Plăcinte cu varză murată la tigaie
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
4.89 from 9 votes

Plăcinte cu varză murată la tigaie

Rețeta tradițională de plăcinte cu varză murată la tigaie. O mâncare simplă, economică și grozav de gustoasă.
Preparare20 minutes
Gătire20 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8 plăcinte
Calories: 279.75kcal

Ingrediente

aluatul

  • 400 g făină tip 650 sau 000
  • 210 ml apă
  • 30 ml ulei
  • 5 g sare

umplutura

  • 500 g varză murată tocată
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă mare
  • 200 ml suc de roșii
  • piper, frunze de dafin

Mod de preparare

umplutura

  • Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă.
  • Adăugați ceapa tocată cubulețe și lăsați-o să se călească puțin până devine translucidă.
  • Puneți varza murată în tigaie, apoi sucul de roșii și condimentele.
  • Lăsați varza să se gătească până se înmoaie și devine ușor uscată. Amestecați din când în când.
  • Dați tigaia deoparte și lăsați varza să se răcească.

aluatul

  • Puneți toate ingredientele din listă într-un bol și frământați 10 minute la mână sau 5 minute la robot.
  • Strângeți aluatul în formă de bilă și lăsați-l să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucătărie.
  • Dacă este nevoie, ungeți blatul de lucru cu foarte puțin ulei și răsturnați aluatul. Aluatul este elastic și nelipicios, la mine nu a fost nevoie de ulei.
  • Împărțiți aluatul în 8 părți egale pe care le modelați în formă de bilă.
  • Puneți la încins o tigaie antiaderentă și începeți să întindeți plăcintele cu sucitorul pe măsură ce le coaceți.
  • Puneți pe fiecare foaie câte 2-3 linguri de varză călită, apoi împăturiți plăcintele ca pe un plic sau așa cum vedeți în video.

cum se coc plăcintele

  • Coaceți plăcintele la foc mediu spre mic, câte 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc. Nu măriți focul! Plăcintele se vor arde la exterior, dar nu vor apuca să se coacă corect și în exterior.
  • Scoateți plăcintele pe o farfurie, unele peste altele. Ca să se mențină fragede, acoperiți-le cu un prosop de bumbac.
  • Plăcintele cu varză murată sunt bune și reci. Dacă rămân de pe o zi pe alta și vă plac mai mult calde, se pot încălzi în tigaie al foc mic, la cuptor sau la microunde.

Video

Notă

Așa cum am arătat în rețeta video, din aluatul de mai sus, eu am făcut 4 plăcinte cu varză și 4 le-am umplut cu gem de prune. Dacă doriți să faceți și voi ca mine, trebuie să aveți în vedere să înjumătățiți cantitatea de varză pentru umplutură.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 155g | Calorii: 279.75kcal | Carbohidrați: 41.56g | Proteine: 5.9g | Grăsimi: 9.91g | Fibre: 1.25g