Într-o tigaie încăpătoare puneți uleiul să se încingă.
Adăugați ceapa tocată cubulețe și lăsați-o să se călească puțin până devine translucidă.
Puneți varza murată în tigaie, apoi sucul de roșii și condimentele.
Lăsați varza să se gătească până se înmoaie și devine ușor uscată. Amestecați din când în când.
Dați tigaia deoparte și lăsați varza să se răcească.
aluatul
Puneți toate ingredientele din listă într-un bol și frământați 10 minute la mână sau 5 minute la robot.
Strângeți aluatul în formă de bilă și lăsați-l să se odihnească timp de o oră la temperatura camerei, acoperit cu un prosop de bucătărie.
Dacă este nevoie, ungeți blatul de lucru cu foarte puțin ulei și răsturnați aluatul. Aluatul este elastic și nelipicios, la mine nu a fost nevoie de ulei.
Împărțiți aluatul în 8 părți egale pe care le modelați în formă de bilă.
Puneți la încins o tigaie antiaderentă și începeți să întindeți plăcintele cu sucitorul pe măsură ce le coaceți.
Puneți pe fiecare foaie câte 2-3 linguri de varză călită, apoi împăturiți plăcintele ca pe un plic sau așa cum vedeți în video.
cum se coc plăcintele
Coaceți plăcintele la foc mediu spre mic, câte 3-4 minute pe fiecare parte sau până se rumenesc. Nu măriți focul! Plăcintele se vor arde la exterior, dar nu vor apuca să se coacă corect și în exterior.
Scoateți plăcintele pe o farfurie, unele peste altele. Ca să se mențină fragede, acoperiți-le cu un prosop de bumbac.
Plăcintele cu varză murată sunt bune și reci. Dacă rămân de pe o zi pe alta și vă plac mai mult calde, se pot încălzi în tigaie al foc mic, la cuptor sau la microunde.
Video
Notă
Așa cum am arătat în rețeta video, din aluatul de mai sus, eu am făcut 4 plăcinte cu varză și 4 le-am umplut cu gem de prune. Dacă doriți să faceți și voi ca mine, trebuie să aveți în vedere să înjumătățiți cantitatea de varză pentru umplutură.