Șuncă fiartă în zeamă de varză
Rețeta tradițională de șuncă fiartă în zeamă de varză murată. Șunculiță de casă, fragedă și bună, pregătită simplu cu ingrediente naturale.
Preparare5 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total35 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 226kcal
- 350 g fleică de porc
- 1 litru zeamă de varză murată
- sare, boabe de piper, boabe de coriandru, frunze de dafin - după gust
- 2 căței de usturoi
- 2 linguri boia de ardei (dulce, iute, afumată sau combinată)
Spălați bine fleica și cercetați dacă nu cumva mai trebuie pârlită pe zona unde are șorici.
Puneți fleica într-o cratiță și turnați peste ea zeamă de varză murată cât să o acopere bine.
Adăugați sarea și restul condimentelor (nu și boiaua de ardei!)
Puneți fleica la fiert până când se înmoaie și intră ușor în ea dinții unei furculițe.
Scoateți fleica fiartă pe o farfurie și lăsați-o să se răcorească puțin, nu de tot.
Presărați șunca cu boia de ardei pe toate părțile.
Păstrați șunculița la frigider până la servire.
- Zeamă de varză murată se poate cumpăra din piață, iar mai nou se găsește și în supermarketurile mari, ambalată la peturi de 1 litru. Căutați în zona legumelor, la frigidere.
- Dacă totuși nu aveți zeamă de varză, o puteți înlocui cu borș proaspăt.
- Este păcat să aruncați supa în care a fiert fleica de porc. Eu o strecor și o folosesc la ciorbe: ciorbă de cartofi, ciorbă cu afumătură, ciorbă de fasole, etc. Este minunată la orice ciorbă pe care în mod obișnuit o acrim cu zeamă de varză sau cu borș.
- Dacă faceți mai multă șunculiță, o puteți păstra la congelator, ambalată în pungi de plastic, până la 4 luni.
Serving: 45g | Calorii: 226kcal | Proteine: 4.08g | Grăsimi: 23.2g | Colesterol: 31.5mg