Go Back
+ servings
Placintă cu varză murată și cârnați
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Plăcintă cu varză și cârnați la cuptor

O rețetă simplă și savuroasă de plăcintă cu varză murată și cârnați gătită la cuptor. Ideală pentru prânz sau cină sau chiar de luat la pachet.
Preparare30 minutes
Gătire40 minutes
Timp total1 hour 10 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 526kcal

Ingrediente

aluat

  • 160 g făină tip 000
  • 80 g iaurt 3.5% grăsime
  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță bicarbonat

umplutura

  • 6 buc cârnați subțiri (150 g)
  • 350 g varză murată tocată
  • 1 ceapă mijlocie
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri de ulei
  • 120 ml suc de roșii
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri smântână cu 20% grăsime
  • sare, piper, cimbru, dafin - după gust

Mod de preparare

aluatul

  • Puneți toate ingredientele din listă într-un castron și frământați puțin, doar până când aveți un aluat moale, dar omogen.
  • Ungeți cu unt o tavă de aprox. 20x20 cm care va merge la cuptor.
  • Puneți aluatul în tavă și în întindeți cu palmele din aproape în aproape până când aveți un strat uniform de aluat.
  • Dați tava la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru 15 minute. Cuptorul trebuie să fie preîncins!

umplutura

  • Rumeniți pentru 3-4 minute cârnații într-o tigaie cu ulei. Nu trebuie să îi gătim de tot, ci doar să îi rumenim și să își lase aroma în ulei.
  • În uleiul rămas de la cârnati, căliți ceapa tocată mărunt și morcovul dat pe răzătoarea cu găuri mici.
  • Puneți apoi varza murată și sucul de roșii, frunze de dafin, piper și cimbru după gust. Puteți pune și sare, dar aveți în vedere că varza este deja sărată.
  • Lăsați varza să se călească până când se înmoaie, iar sosul din tigaie scade, apoi lăsați-o să se răcească.

asamblare și coacere

  • Tăiați cubulețe sau rondele mici 2 cârnați din cei 6.
  • Într-un castron puneți: varza călită, smântână, ouăle bătute, cubulețele de cârnați și mărarul. Amestecați.
  • Scoateți tava cu aluat din cuptor. Puneți umplutura de varză peste aluatul copt pe jumătate, iar deasupra aranjați cârnații întregi.
  • Dați plăcinta la cuptor pentru încă 20 de minute tot la 180 de grade.
  • Înainte de servire presărați cu mărar proaspăt.
  • Plăcinta cu varză murată și cârnați se poate servi și caldă, și rece.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Serving: 280g | Calorii: 526kcal | Carbohidrați: 38g | Proteine: 17g | Grăsimi: 34g | Colesterol: 158mg | Fibre: 5g