Stavrid pane
Rețeta simplă și rapidă de stavrid pane, cel mai gustos pește gătit în crustă crocantă de pesmet, cu interior moale și suculent.
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 484kcal
- 500 g stavrid proaspăt
- 2 ouă
- 50 g făină (cam 3 linguri)
- 100 g pesmet
- sare și piper după gust
- lămâie și pătrunjel proaspăt pentru servit
- ulei pentru prăjit (aprox. 200 ml)
Stavridul se curăță și se spală bine în mai multe ape, apoi se tamponează cu șervete de hârtie ca să se usuce.
Batem cele două ouă cu 3 linguri de făină. Vom obține un sos gros și bine legat.
Presărăm peștele pe toate părțile cu sare și piper după gust.
Trecem fiecare pește prin sosul de ouă și făină. Sosul trebuie să îmbrace peștele, pe toate părțile, într-un strat gros.
Tăvălim apoi peștele prin pesmet pe ambele părți.
După ce pregătim în acest fel toți peștii, punem tigaia cu ulei la încins.
Prăjim peștele pe ambele părți până când este frumos rumenit.
Scoatem stavridul pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Stavridul pane se poate servi cald sau rece, alături de garnitura preferată: salată, orez, cartofi natur sau piure.
Calorii: 484kcal | Carbohidrați: 28g | Proteine: 32g | Grăsimi: 26g | Colesterol: 141mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 196IU | Calciu: 89mg