Go Back
+ servings
Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și rozmarin
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Brânză brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți și nuci

Rețeta de brânză Brie în foietaj cu dulceață de ardei iuți. O gustare extraordinar de bună, care se face foarte simplu și rapid. Un deliciu!
Preparare10 minutes
Gătire20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: frantuzeasca
Porții: 4
Calories: 985kcal

Ingrediente

  • 2 buc brânză Brie (200 g/buc)
  • 100 g dulceață de ardei iuți Arovit (puteți pune și mai mult)
  • 50 g miez de nucă
  • 1 foaie aluat de foietaj (400 g)
  • câteva ace de rozmarin
  • 1 ou

Mod de preparare

  • Dacă folosiți foietaj congelat, lăsați-l să se dezghețe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă potrivită ca mărime (aprox. 30 x 20 cm)
  • Tocați grosier miezul de nucă cu un cuțit.
  • Amestecați dulceața de ardei iuți cu miezul de nucă și cu câteva ace de rozmarin.
  • Tăiați în 2 jumătăți foia de aluat. Cât timp lucrați o parte de aluat, păstrați cealaltă parte acoperită ca să nu se usuce.
  • Decupați aluatul într-o formă potrivită cu forma calupului de brânză pe care îl folosiți (rotund, oval, triunghi)
  • Puneți pe mijlocul aluatului jumătate din dulceața de ardei iuți amestecată cu nucă și rozmarin.
  • Așezați brânza peste stratul de dulceață.
  • Bateți oul cu o furculiță și folosind o pensulă ungeți de jur împrejur marginile aluatului.
  • Strângeți marginile aluatului peste brânză, formând un pachet perfect sigilat. Așezați pachetul în tavă și îl ungeți cu ou bătut.
  • Din marginile de foietaj rămase, decupați câteva forme pe care le așezați peste pachetul de foietaj (inimi, frunze, flori, etc). Ungeți și decorul cu ou bătut.
  • Procedați în același fel și cu restul de foietaj și al doilea calup de brânză Brie.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau până când foietajul este frumos rumenit.
  • Așezați pachetele de foietaj pe un platou pentru servit. Tăiați foietajul cu un cuțit ascuțit și lăsați brânza Brie topită să se prelingă delicios pe platou.
  • Serviți imediat, cu crackers, biscuiți uscați, grisine, etc.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 985kcal | Carbohidrați: 48g | Proteine: 31g | Grăsimi: 75g | Colesterol: 141mg | Fibre: 2g | Zahăr: 2g