Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin
O rețetă simplă și delicioasă de doradă la cuptor cu cartofi înmiresmați cu rozmarin și roșii cherry. Perfectă pentru prânz sau pentru cină.
Preparare15 minutes mins
Gătire25 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 418kcal
- 2 buc doradă
- 600 g cartofi
- 100 g roșii cherry
- 2-3 felii de lămâie
- rozmarin
- 40 ml ulei de măsline
- sare și piper
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o puteți unge cu ulei.
Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri de 4-5 mm. Condimentați cartofii cu sare și piper.
Așezați cartofii în tavă într-un singur strat, astfel încât să se suprapună cât mai puțin. Turnați puțin ulei pese cartofi și puneți din loc în loc ace de rozmarin.
Peștele trebuie să fie în prealabil eviscerat și spălat foarte bine. Presărați dorada cu sare și piper pe toate părțile.
Crestați peștele și introduceți în tăieturi felii de lămâie.
Așezați dorada peste stratul de cartofi și stropiți-l cu un fir de ulei. Puneți în tavă și câteva roșii cherry.
Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute până când peștele este gătit, iar cartofii s-au rumenit ușor.
Serviți dorada cu cartofi imediat, eventual cu o salată verde alături.
Calorii: 418kcal | Carbohidrați: 54g | Proteine: 7g | Grăsimi: 20g | Colesterol: 1mg | Fibre: 7g | Zahăr: 4g