Go Back
+ servings
Doradă la cuptor cu cartofi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Doradă la cuptor cu cartofi și rozmarin

O rețetă simplă și delicioasă de doradă la cuptor cu cartofi înmiresmați cu rozmarin și roșii cherry. Perfectă pentru prânz sau pentru cină.
Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 418kcal

Ingrediente

  • 2 buc doradă
  • 600 g cartofi
  • 100 g roșii cherry
  • 2-3 felii de lămâie
  • rozmarin
  • 40 ml ulei de măsline
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o puteți unge cu ulei.
  • Curățați cartofii și tăiați-i felii subțiri de 4-5 mm. Condimentați cartofii cu sare și piper.
  • Așezați cartofii în tavă într-un singur strat, astfel încât să se suprapună cât mai puțin. Turnați puțin ulei pese cartofi și puneți din loc în loc ace de rozmarin.
  • Peștele trebuie să fie în prealabil eviscerat și spălat foarte bine. Presărați dorada cu sare și piper pe toate părțile.
  • Crestați peștele și introduceți în tăieturi felii de lămâie.
  • Așezați dorada peste stratul de cartofi și stropiți-l cu un fir de ulei. Puneți în tavă și câteva roșii cherry.
  • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute până când peștele este gătit, iar cartofii s-au rumenit ușor.
  • Serviți dorada cu cartofi imediat, eventual cu o salată verde alături.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 418kcal | Carbohidrați: 54g | Proteine: 7g | Grăsimi: 20g | Colesterol: 1mg | Fibre: 7g | Zahăr: 4g