Paste cu cremă năut și rozmarin
Rețeta de paste cu cremă de năut și rozmarin este extraordinar de simplă și surprinzător de bună. Un deliciu italian autentic la tine acasă!
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total20 minutes mins
Categorie: Retete de paste, Retete de post
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 625kcal
- 180 g paste artizanale
- 180 g cremă de năut cu rozmarin
- 100 g roșii cherry
- 30 ml ulei de măsline
- 1 cățel de usturoi
- ½ linguriță fulgi de chilli
- ½ linguriță ace de rozmarin proaspăt
- sare și piper după gust
alternativă - cremă de năut făcută în casă
- 1 conservă de năut fiert
- 2 linguri ulei de măsline
- 5-6 ace de rozmarin
- sare
- puțin apă (cam 60ml)
Puneți la fiert 2 litri de apă cu o lingură de sare.
Când apa începe să fiarbă adăugați pastele.
Cât timp fierb pastele ne ocupăm de sos. Punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare.
În ulei punem un cățel de usturoi zdrobit și fulgi de chilli după gust.
Punem apoi roșiile cherry tăiate în jumătăți, câteva ace de rozmarin tocate mărunt și le lăsăm să se prăjească 1-2 minute ca să își intensifice aroma.
Punem în tigaie și crema de năut, adăugăm un polonic din apa în care fierb pastele, poate și mai mult dacă e nevoie. Amestecăm până când avem un sos fin, cremos și omogen. Potrivim gustul de sare și piper.
Între timp au fiert pastele, le scurgem de apă și le punem în sosul din tigaie și amestecăm.
Servim pastele cât sunt calde.
alternativ - cremă de năut făcută în casă
Scurgem năutul de lichidul din cutie și îl punem într-un blender sau chopper.
Adăugăm uleiul de măsline, sare, rozmarin și puțină apă.
Mixăm până când obținem o cremă fină pe care o putem apoi folosi la paste așa cum am descris mai sus.
Calorii: 625kcal | Carbohidrați: 94g | Proteine: 20g | Grăsimi: 19g | Fibre: 10g | Zahăr: 8g