Go Back
+ servings
Pască cu ciocolată
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Pască cu ciocolată

O rețeta simplă și rapidă de pască cu ciocolată. Prăjitură cu brânză dulce și blat de ciocolată, delicioasă, potrivită în orice ocazie.
Preparare20 minutes
Gătire1 hour
răcire4 hours
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 580kcal

Ingrediente

blat de ciocolată - formă cu diametrul de 22 cm

  • 90 g ciocolată amăruie (min. 50% cacao)
  • 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 80 g zahăr
  • 10 g zahăr Bourbon
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 10 ml rom Stroh 40
  • 130 g făină tip 000
  • 3 g praf de copt
  • 15 g cacao

umplutura

decor

  • zahăr pudră
  • ouă de ciocolată

Mod de preparare

blatul de ciocolată - formă cu inel detașabil de 22 cm

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă/formă pe care o ungeți cu unt sau o tapetați cu hârtie de copt.
  • Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde și lăsați-o să se răcorească puțin.
  • Într-un bol puneți untul moale, zahărul, zahărul Bourbon și sarea. Mixați de câteva ori cu un mixer de mână cât să se desfacă untul.
  • Adăugați ouăle și mixați din nou, apoi puneți ciocolata topită și romul. Mixați să omogenizați compoziția.
  • Peste compoziția de mai sus cerneți făina împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Încorporați făina cu o spatulă, nu cu mixerul.
  • Turnați aluatul astfel pregătit în tavă și nivelați. Lăsați tava deoparte cât vă ocupați de umplutură.

umplutura de brânză

  • Puneți toate ingredientele (mai puțin ciocolata) într-un bol și mixați puțin doar cât să le omogenizați.

asamblare și coacere

  • Turnați umplutura de brânză peste blatul de ciocolată.
  • Presărați deasupra picăturile de ciocolată.
  • Dați imediat tava la cuptor.
  • Pasca se coace timp de 45, maxim 50 de minute. Brânza de deasupra trebuie să fie închegată, dar încă moale și să tremure puțin, ca o budincă.
  • Lăsați pasca să se răcească în formă cel puțin 4 ore, de preferat ar fi să o faceți cu o zi înainte.
  • Decorați pasca cu zahăr pudră și ouă de ciocolată.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 580kcal | Carbohidrați: 52g | Proteine: 12g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 202mg | Fibre: 2g | Zahăr: 34g