Pască cu ciocolată
O rețeta simplă și rapidă de pască cu ciocolată. Prăjitură cu brânză dulce și blat de ciocolată, delicioasă, potrivită în orice ocazie.
Preparare20 minutes mins
Gătire1 hour hr
răcire4 hours hrs
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 580kcal
blat de ciocolată - formă cu diametrul de 22 cm
- 90 g ciocolată amăruie (min. 50% cacao)
- 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 80 g zahăr
- 10 g zahăr Bourbon
- un praf de sare
- 2 ouă
- 10 ml rom Stroh 40
- 130 g făină tip 000
- 3 g praf de copt
- 15 g cacao
decor
- zahăr pudră
- ouă de ciocolată
blatul de ciocolată - formă cu inel detașabil de 22 cm
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și pregătiți o tavă/formă pe care o ungeți cu unt sau o tapetați cu hârtie de copt.
Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde și lăsați-o să se răcorească puțin.
Într-un bol puneți untul moale, zahărul, zahărul Bourbon și sarea. Mixați de câteva ori cu un mixer de mână cât să se desfacă untul.
Adăugați ouăle și mixați din nou, apoi puneți ciocolata topită și romul. Mixați să omogenizați compoziția.
Peste compoziția de mai sus cerneți făina împreună cu praful de copt și pudra de cacao. Încorporați făina cu o spatulă, nu cu mixerul.
Turnați aluatul astfel pregătit în tavă și nivelați. Lăsați tava deoparte cât vă ocupați de umplutură.
asamblare și coacere
Turnați umplutura de brânză peste blatul de ciocolată.
Presărați deasupra picăturile de ciocolată.
Dați imediat tava la cuptor.
Pasca se coace timp de 45, maxim 50 de minute. Brânza de deasupra trebuie să fie închegată, dar încă moale și să tremure puțin, ca o budincă.
Lăsați pasca să se răcească în formă cel puțin 4 ore, de preferat ar fi să o faceți cu o zi înainte.
Decorați pasca cu zahăr pudră și ouă de ciocolată.
Calorii: 580kcal | Carbohidrați: 52g | Proteine: 12g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 202mg | Fibre: 2g | Zahăr: 34g