Go Back
+ servings
creveti cu sos alb
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Creveți cu sos alb

O rețeta toscană de creveți cu sos alb de smântână și parmezan. O mână de spanac și câteva roșii uscate completează minunat sosul cremos.
Preparare15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Italiana
Porții: 3
Calories: 554kcal

Ingrediente

  • 25 g unt cu 82% grăsime
  • 3 căței de usturoi
  • 300 g creveți
  • 1 ceapă mică
  • 75 g roșii uscate
  • 1 linguriță ulei aromat de la roșiile uscate
  • 50 ml vin alb, sec
  • 200 ml smântână pentru gătit, 20% grăsime
  • 100 g baby spanac
  • 50 g parmezan ras
  • 1 linguriță oregano uscat
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 1 lingură de amidon desfăcut în puțină apă - opțional

Mod de preparare

  • Tocați mărunt ceapa și usturoiul.
  • Puneți untul să se topească într-o tigaie. Adăugați usturoiul tocat și lăsați-l să se călească doar cât să își dezvolte aroma.
  • Puneți creveții în tigaie și lăsați-i doar 2 minute pe fiecare parte, nu mai mult!
  • Scoateți creveții pe o farfurie, iar în untul rămas în tigaie căliți ceapa pentru 2-3 minute cât să se înmoaie și să își dezvolte aroma.
  • Puneți în tigaie roșiile tăiate cubulețe și 1 lingură din uleiul aromat în care au stat. Amestecați.
  • Turnați vinul alb și amestecați din nou. Alcoolul se va evapora iar în tigaie va rămâne doar aroma grozavă de vin.
  • Turnați smântâna pentru gătit. Asezonați cu puțin piper măcinat proaspăt. Dacă doriți să serviți creveții cu sos alb fără altă garnitură, acum este momentul să adăugați în sos și 1 lingură de amidon desfăcut în 2 linguri de apă rece.
  • Puneți spanacul în sosul de smântână și amestecați 1-2 minute până când frunzele se înmoaie.
  • Adăugați parmezanul ras și creveții. Amestecați din nou.
  • La final adăugați oregano uscat și 2-3 frunze de busuioc proaspăt mărunțite.
  • Creveții cu sos alb se pot servi pe felii de pâine prăjită, cu paste, cu orez, cu cușcuș sau simpli.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 554kcal | Carbohidrați: 14g | Proteine: 31g | Grăsimi: 41g | Colesterol: 376mg | Fibre: 3g | Zahăr: 2g